06-12-2012 / Waar lunch je in Rotterdam?

Waar moet je zijn in Rotterdam voor een lunch of brunch? Ik deel weer een paar leuke plekjes met jullie. Al eerder heb ik verteld over Picknick, Open, BurgerTrut en Dudok. Nu dus nog meer fijne restaurantjes! Op dit moment kom ik vooral bij de Spar. Deze supermarkt is geweldig. Een belegd broodje wordt voor je gemaakt, salades kan je zelf samenstellen, tosti's en panini's en verse sapjes, alles is te verkijgen. Het zit naast mij school en niet te duur. Perfect! Dus voor een snelle lunch is dit ook nog een optie;) Maar nu dus wat leuke lunchplekjes.


Bazar 
Bazar is een hotel en wereldeethuis. Het is gevestigd op de Witte de Withstraat. 'Bazar doet haar naam eer aan; met de kleurige tafeltjes, opvallende lampen en vrolijke muziek doet het restaurant denken aan een markt op een verre vakantiebestemming.' Dit vond ik op de site van de Bazar, maar het is ook echt waar. De aankleding van het restaurant is prachtig, gezelligheid is aanwezig en er is inderdaad een sfeertje van 'ik ben er even tussenuit'. De menukaart bestaat uit vele verschillende 'exotische' gerechten. Voor een brunch is bijvoorbeeld het uitgebreide ontbijtje ideaal! Op de site staat ook de menukaart;)



Happy Italy, Hello Pasta & Vapiano
Dan hebben we drie restaurants die op elkaar lijken. Dan zijn ze ook nog eens allemaal te vinden bij Blaak. Het voordeel van deze restaurants is dat je voor weinig, lekker Italiaans kan eten. Bij Vapiano is het nadeel wel dat het 'zelfbediening' is. Het kan hier heel erg druk zijn, waardoor je soms lang in de rij staat. Mijn vriendinnen zijn dol op de pasta pesto, ik eet hier liever een pizza. Als je trek heb in een salade kan je beter naar Happy Italy gaan. Deze salades zijn onwijs lekker, het is echt heel veel, ze zijn niet zuinig met de ingrediënten en dat voor een goedkoop prijsje. Ik eet hier eigenlijk altijd de ceasar salad met kip en extra tomaatjes. Bij Vapiano moet je geen salade bestellen, want dat is echt alleen sla. Ik voelde me net een konijntje:( Mijn voorkeur gaat sowieso de laatste tijd meer uit naar Happy Italy, want er is bediening en ik vind de kwaliteit van het eten beter. Dan heb je ook nog Hello Pasta. Dit zit er nog niet zolang en de meningen zijn er erg verschillend over. Ik vond het er gezellig, goede service en een heerlijk broodje (caprese).

Waar heb je trek in en waar moet je zijn:
Pizza: Vapiano
Pasta: Happy Italy/ Hello pasta
Salade: Happy Italy
Broodje: Hello pasta


Pierre
Van de Italiaanse keuken gaan we naar de Franse keuken. Pierre is een typisch Frans restaurant. De inrichting vind ik helemaal leuk met van die tegeltjes en banken. Er zit ook een klein terras bij voor in de zomer, gezellig! Voor het ontbijt en de lunch heb je natuurlijk croissants, croque madam/monsieur, belegde broodjes en niet te vergeten french toast. De kaart is dus niet heel exclusief/apart, maar wel erg lekker en ook hier krijg je een vakantiegevoel, 'Welkom in Parijs'. 's avonds ziet de kaart er ook heerlijk uit. In de avond ben ik er nog niet geweest, maar dat wil ik nog wel graag. Als de menukaart voor overdag al zo lekker is, hoe zal het dan 's avonds zijn?


Vlaamsch Broodhuys
Het Vlaamsch Broodhuys was een hele goede ontdekking van mijn zus. Dit zijn nou echt tentjes waar ik van hou! Heerlijk brood, patisserie en een huiselijk gevoel. Dimitri en Diante (de eigenaars) zijn dag in dag uit bezig met hun producten. Dat is ook duidelijk te merken. Het brood, zuurdesembrood, is echt lekker. Nadat ik het hier gegeten had, kocht ik ook een zuurdesembrood bij de biologische supermarkt. Gatsie, wat was dat vies. Ik kreeg geen hap door mijn keel. Terwijl ik het bij het Vlaamschebroodhuys echt heel lekker vond. Binnenkort weer eens snel gaan eten!



Bagel and Beans
In Rotterdam is natuurlijk ook een Bagel and Beans te vinden, zelfs drie. Die bagels zijn daar zo lekker, wauw. 'Een echte bagel bestaat uit niet meer dan meel, water, mout en gist. Voordat hij wordt gebakken wordt hij gedurende een paar minuten in kookend water gelegd. Hierdoor wordt het deeg een beetje taai. Het originele beleg is creamcheese. Een ander kenmerk is het lage vetgehalte.' Dit heb ik nooit geweten. Originele beleg is creamcheese, maar de carpaccio is ook wel heel erg lekker.


Cappucino Rotterdam
De laatste voor deze keer is Cappucino Rotterdam. Cappucino zit in het centrum en is niet al te groot, maar wel gezellig knus. Het staat garant voor het Rotterdamse cappucino gevoel, een bakkie pleur. Drie jaar op rij hebben zij dan ook een prijs gewonnen: de overall koffietrofee. Dat staat voor beste koffie, sfeer, ambiance, prijs en personeel. Het is een leuke lunchroom waar je lekkere broodjes kan eten en de keuze hebt uit een enorm aanbod. Bij de Bazar of het Vlaamsch Broodhuys kan je een hele ochtend of middag zitten. Dat zou ik bij Cappucino niet zo snel doen, maar een broodje eten kan er prima! Lekker, gezellig, vriendelijk en sfeer:)

10 opmerkingen:

  1. In de Bazar ben ik toevallig een keer geweest, super leuk is het daar. :) Ziet er allemaal trouwens erg gezellig uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kom echt weinig in Rotterdam, maar ik zal het eens onthouden. ;) Vapiano is trouwens wel errrg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ziet er allemaal gezellig uit :D

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik wil nog graag eens naar Vapiano! Ik lees er altijd best goede verhalen over, en het lijkt me zo lekker :D

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ah, super leuk! Wat ziet de Bazar er leuk uit zeg. Ben ook benieuwd naar het vlaamsch broodhuys en vapiano. Wij hebben hier in het oosten van het land al die leuke dingen niet!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jullie hebben wel weer heel veel andere leuke dingen!

      Verwijderen
  6. Leuk deze tips! Bagels n Beans is natuurlijk altijd lekker, dat Broodhuys spreekt me ook erg aan en die Bazar ziet er vooral heel gezellig uit:)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuke tips! Ik kom niet zo vaak in Rotterdam maar als ik ben wil ik zeker lekker lunchen in een van deze tentjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oeeh fijne tips! Gauw weer een keertje naar Rotterdam :)

    BeantwoordenVerwijderen