28-12-12 / 2012: Movies

Sinds september 2011 heb ik mij pathe unlimited pas. Ik dacht eigenlijk dat ik al veel langer in het bezit was van deze pas. Het is ideaal en je kan zo vaak naar de film gaan als je wil. Op het internet wordt je geschiedenis bijgehouden. Leuk om eens te kijken welke films je het afgelopen jaar bezocht hebt. Ik moet zeggen dat ik het lijstje een beetje vond tegenvallen! Natuurlijk zijn het nog genoeg films, maar ik had er meer verwacht. Maar vooral, omdat er films die ik wel heel graag had willen zien, niet op de lijst staan. De laatste maanden heb ik weinig tijd gemaakt voor de bios. Vanaf Januari wil ik weer proberen om meer tijd te maken voor de bios, want er is niets fijners om naar een film te kijken. De 24 films die ik in 2012 bekeken heb in de bioscoop:

50/50, hier moest ik weer even de trailer van opzoeken, maar toen wis ik het meteen weer! Wat een goede film was dat. Adam krijgt een bijzondere vorm van kanker en hij kon het niet geloven. Hij begon aan de chemo en vocht voor zijn leven. Een gevoelig onderwerp, maar dat werd perfect gecombineerd met humor.

Alvin and the chipmunks 3, wat ging ik hier in hemelsnaam doen met mijn vriendin? Verschrikkelijk slecht en we gingen ook nog eens naar de Nederlandse versie. Heel slecht haha.

The Help, naar de Help ging ik samen met mijn ouders en zus. Eerst hadden we lekker sushi gegeten en daarna gingen we door naar de film. Volgens mij hoef ik hier niet zoveel over te zeggen. Goede film!

Journey 2: The mysterious Island, op mijn vrije maandag verveelde ik me en besloot ik om naar de bios te gaan. Dit was de enige film die draaide en het viel niet tegen. Het avontuur gaat van start als Sean op zoek gaat naar het geheimzinnige niet bestaande eiland.

Safe House, dit was een van de betere films! Denzel Washington speelt een overgelopen CIA-agent (Frost). Hij wordt opgepakt en ondergebracht in het Safe House waar de onervaren Matt Weston de leiding heeft. Meteen wordt het Safe House aangevallen. Weston en Frosten ontsnappen en worden achtervolgd door huurmoordenaars. Deze film wil ik binnenkort wel weer eens kijken!

Project X, naar Project X ging ik ook alleen maar heen om mijn tussenuren van school vol te maken. Achteraf is het nog beroemd geworden...

The Grey, The Grey was echt een nare film. Het was dinsdag avond (laat) en ik ging hier samen heen met mijn zus. Wij hadden hele andere verwachtingen, maar de gehele film werden er mensen opgegeten door wolven. Nee, niet mijn film.

One for the money, ja deze was ook leuk!


Intouchables, dit was DE film van 2012!

The Hunger Games, die film vond ik echt interessant! Gelukkig had ik eerst de film gezien en daarna heb ik alle delen gelezen. Ook een film die ik zeker nog een keer wil kijken.

The Dictator, hier was ik ook samen met een vriendin heengaan en we hebben gelachen. Het is niet echt een film waar ik van hou, maar voor een keer was het wel erg grappig. Het gaat over een dictator die zijn leven op het spel zet om ervoor te zorgen dat zijn land nooit een democratie zal worden.

The Vow, een typische vrouwen film waar ik van hou. Een vrouw raakt in coma. Als ze terug bij bewustzijn komt is ze haar geheugen van de laatste vijf jaar kwijt. Haar man zal opnieuw haar hart moeten winnen.

What you expect when you're expecting, deze film heb ik niet af kunnen kijken in de bioscoop. Door  wateroverlast werd de bioscoop ontruimt. Het einde heb ik uiteindelijk nog wel gezien. Ik had meer verwacht van deze film waardoor het uiteindelijk een beetje tegenviel.

The lucky one, heerlijke film om bij weg te dromen. Dit is wel een film die ik vaker kan kijken!


Chernobyl Diaries, griezelige film die je niet met zijn twee├źn om 10 uur 's ochtends moet kijken in een lege bioscoopzaal!

Magic Mike, wat kan ik daar nog over zeggen?

Take this Waltz, gatsie! Afschuwelijke film was dit. Voor het eerst ontstond het idee om tijdens de film de bioscoopzaal te verlaten. Genoeg mensen die dit trouwens deden, maar ik hoopte dat er nog iets ging gebeuren. Helaas, er gebeurde vrij weinig. Tegenvaller van het jaar!

The Possession, een houten kist doet mij nu altijd aan deze film denken. Een enge horrorfilm!

Savages, Savages heb ik ook in de bioscoop gezien. Dit is een misdaad/drama film waar ik wel van kon genieten. Het acteerwerk was niet al te best, maar het verhaal vond ik wel sterk.

Tinkel Bell: Het geheim van de vleugels, nou dit was weer zo film waar ik heen ging om mijn tijd mee op te vullen. Achteraf vond ik het best een leuke (kinder)film en heb ik er geen spijt van!

Ted, de mannenfilm van 2012 denk ik zo, maar ook ik vond hem leuk. Toch dacht ik dat er meer humor in zou zitten en dus leuker/grappiger zou zijn.

Alleen maar nette mensen, David, een jongen uit een intellectueel joods gezin, had een vreemde missie: het vinden van een ghetto fabulous queen met grote tieten en een dikke bil. Deze film was echt over de top, mwah!

Alles is familie, heerlijk filmpje voor op de bank op een vrijdagavond.

Rise of the guardians, als laatste heb ik nog de film Rise of the Guardians gezien in de bioscoop. Bij de zaal kwam ik er achter dat het een kinderfilm was. Waar ga ik nu weer heen? Nou, dat viel niet helemaal tegen. Goed is een ander verhaal, maar ik vond het wel grappig en ontspannend.

De film van 2012 vind ik dan toch echt Intouchables, maar The Hunger games en The Help komen in de buurt. De slechtste film van 2012, die ik gezien heb, is Take this Waltz.

Mijn eerste voornemen voor het nieuwe jaar is dus om vaker naar de bioscoop te gaan. De films die ik sowieso (in Januari) wil gaan bekijken zijn:
 • The Hobbit
 • So Undercover
 • Playing for Keeps
 • Life of Pi
 • Jack Reacher
 • The Words (Als die nog draait)
 • The Impossible

Wat een lijst is het geworden! Wat vinden jullie de beste en slechtste film van 2012? 

15 opmerkingen:

 1. Jeetje wat een lijst van films zeg! Wel leuk dat je ze allemaal in de bios gezien hebt! De beste film voor mij is intouchables, alhoewel ik Safe House ook heel goed vond. Slechtste film die ik me kan herinneren is Ted, dat vond ik echt verschrikkelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk deze lijst, want ik was net aan het bedenken welke films ik vanavond zou gaan kijken. Heb The Vow aanstaan, ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een films!
  Ik vond Intouchables ook echt geweldig!
  xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik denk dat ik ook maar eens zo'n kaart moet gaan aanschaffen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo'n kaart is echt heel handig! Ik ga nu veel makkelijker naar de bioscoop en zo ontdek je nog eens leuke films:)

   Verwijderen
 5. Wat een indrukwekkende lijst! Vond 50/50 en The Help ook geweldig. Alles is Familie was ook een lieve film. The Hobbit staat nu op nummer 1 om te gaan zien :) Maar mijn lijstje is weer wat langer geworden nu!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Flinke lijst zeg! En dat vanaf september.. netjes! Ik moet zoooveel films kijken als ik jou en vele andere blogs moet geloven;). Denk dat ik maar een maandje vakantie neem:P Leuke tips zitten er tussen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij hebben ook wel eens aan zo'n pas gedacht. Maar ja, we zijn samen. Dus dat worden dan alweer twee passen. En we moeten ook steeds naar Rotterdam heen en weer rijden. Dus het werd ons allemaal wel erg duur. Dus maar een abonnement op de videotheek. Dat was beter te doen. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook een handige oplossing!! Genoeg leuke films te vinden. Lekker thuis op de bank een filmpje kijken is ook niet verkeerd:) Bij mij in de buurt is helaas geen videotheek meer te vinden..

   Verwijderen
 8. Ik heb maar 4 van deze films gezien, maar twee die jij heel goed vond (Intouchables en The Hunger Games) zitten er wel bij, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk lijstje! Life of Pi is trouwens echt een goede film, de effecten, het verhaal en de boodschap aan het eind. Wauw, zeker waard om te gaan kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke lijst! The Impossible moet je zeker gaan kijken, zo goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben daar heel benieuwd naar. Wel een echte huilfilm denk ik, maar ga die sowieso zien!

   Verwijderen
 11. Intouchables vond ik echt heel mooi! The Hobbit was ook mooi, maar heel erg LOTR-1-ish. The Grey vond ik ook naar, maar wel gaaf! Ted en Project X verbazingwekkend grappig. What you expect when you're expecting was ook best okay!

  Volgend jaar kijk ik uit naar The Hangover, als die uitkomt tenminste en verder zie ik het wel :D

  BeantwoordenVerwijderen