Vanille cupcakes (24 - 30 cupcakes)
- 360 gram zelfrijzend bakmeel
- 300 gram bloem (bakkersbloem)
- 240 ongezouten boter, op kamertemperatuur
- 480 gram suiker
- 4 grote eieren
- 240 ml melk, op kamertemperatuur
- 1 theelepel vanilla extract
Wil je chocolate chip cupcakes schep dan op het laatste, dus voordat je het beslag in de cupcake liners doet, 500 gram chocolate tips door het beslag! Ik vind dit altijd heel erg lekker.
Vanille buttercream
- 120 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
- 700 gram poedersuiker (niet precies te zeggen)
- 60 ml melk
- 1 theelepel vanilla extract
- Kleurstof, druppeltje
Mix de boter in een grote kom. Voeg ongeveer 450 gram poedersuiker, melk en vanilla extract toe. Mix tot het een glad beslag is. Nu is het een kwestie van heel veel proeven! Voeg steeds een beetje extra poedersuiker toe, totdat je geen boter meer proeft en dat je het zelf lekker vind. Het belangrijkste vind ik dat je geen boter meer proeft. Is de topping heel erg dun en wil je hem dikker, dan moet je meer suiker toevoegen. Is de topping helemaal goed voeg dan een klein druppeltje kleurstof toe en mix dit. 1 mini druppel zorgt al voor heel veel kleur. Dus doe het echt beetje voor beetje. Helemaal als je nude kleurtjes wil!
Nog wat tips
Zo dit is het basisrecept voor cupcakes!
1. Je kan hier heel creatief mee zijn en er telkens andere cupcakes mee maken. Voeg een extra ingrediƫnt toe in het beslag, maak andere buttercream (komen nog meer recepten van op mijn blog) en versier ze leuk met bijvoorbeeld marsepein of fondant.
2. Het belangrijkste om dit recept te laten slagen is dat je de oven kent! Wij kregen thuis een nieuwe oven en de eerste paar keer mislukte het gewoon, heel stom! Blijven testen en het komt dan helemaal goed. Elke oven is namelijk anders.
3. Heb je een gat aan de onderkant van je cupcake? Zeef voortaan de bloem en zelfrijzend bakmeel nog even, zodat het nog fijner wordt. Daarnaast kan het te maken hebben met de temperatuur van de oven. Zet de temperatuur dan wat lager de volgende keer, maar laat de cupcakes er dan wel langer in staan.
4. Zorg voor goede cupcake wrappers (stevige). Ook al zeggen ze dat je die gewoon los op een bakplaat kan zetten, eigenlijk gaat die altijd fout. Dus doe de papiertjes in een bakblik voor mooie cupcakes.
Nog wat tips
Zo dit is het basisrecept voor cupcakes!
1. Je kan hier heel creatief mee zijn en er telkens andere cupcakes mee maken. Voeg een extra ingrediƫnt toe in het beslag, maak andere buttercream (komen nog meer recepten van op mijn blog) en versier ze leuk met bijvoorbeeld marsepein of fondant.
2. Het belangrijkste om dit recept te laten slagen is dat je de oven kent! Wij kregen thuis een nieuwe oven en de eerste paar keer mislukte het gewoon, heel stom! Blijven testen en het komt dan helemaal goed. Elke oven is namelijk anders.
3. Heb je een gat aan de onderkant van je cupcake? Zeef voortaan de bloem en zelfrijzend bakmeel nog even, zodat het nog fijner wordt. Daarnaast kan het te maken hebben met de temperatuur van de oven. Zet de temperatuur dan wat lager de volgende keer, maar laat de cupcakes er dan wel langer in staan.
4. Zorg voor goede cupcake wrappers (stevige). Ook al zeggen ze dat je die gewoon los op een bakplaat kan zetten, eigenlijk gaat die altijd fout. Dus doe de papiertjes in een bakblik voor mooie cupcakes.
Wat zien ze er leuk uit!! Hmmmm. Ben jarig vandaag dus kunnen ze met de snelle post;)!?
BeantwoordenVerwijderenMisschien is een postduif nog snel genoeg?
VerwijderenWat zien die er mooi uit! 't lijkt me heerlijk
BeantwoordenVerwijderenZe zien er echt heel mooi uit!
BeantwoordenVerwijderenOeeeh yumm, misschien moet ik het ook maar eens gaan proberen!!
BeantwoordenVerwijderenFijne zondag!
Wow, ze zien er echt leuk uit! Haha, ik krijg gelijk ook zin om wat te bakken :)
BeantwoordenVerwijderenWow, die zien er echt gestoord goed uit!
BeantwoordenVerwijderenZiet er heeeerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenHmmm! Niet echt slim dat ik dit bericht nu lees want ik moet nog iets eten, hihi. Ik ben echht dol op cakejes en deze zien er echt onweerstaanbaar uit! (Trouwens ik vind je blog ook erggg leuk!)
BeantwoordenVerwijderenOh mijn god te schattig!
BeantwoordenVerwijderenWauw, ze zien er alleen al heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenZien er leuk uit!! Ik heb het kookboek ook thuis, grote fan ook! Love it: de cupcakes van Magnolia Bakery zelf en het zelf maken thuis :)
BeantwoordenVerwijderenZe zien er echt heel leuk uit!
BeantwoordenVerwijderenYumm, ziet er heerlijk uit! Nu al zin om zelf weer aan de slag te gaan en ze vooral te eten ;)!
BeantwoordenVerwijderenX
Die zien er echt super lekker uit !
BeantwoordenVerwijderenKrijg zin om ze ook eens een x te maken :D
Liefs,
Marije
www.marijeee.blogspot.nl
www.rmjourneyaroundtheworld.blogspot.nl
Ziet er heeeeeerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenX Sabrina
Dit ziet er echt zo lekker uit! Mooie blog heb je! :)
BeantwoordenVerwijderenwww.radiatefashion.com
Ooh, heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenMjummm ze zien er HEERLIJk uit
BeantwoordenVerwijderenmmm ziet er lekker uit! zeker eens proberen :)
BeantwoordenVerwijderenliefs
Oooh jammie!
BeantwoordenVerwijderenHmm ziet er lekker uit! Love magnolia bakery!
BeantwoordenVerwijderenDie zien er uit om op te eten ;)
BeantwoordenVerwijderen