28-10-12 / Sunday food 'Blueberry muffins'


Blueberry muffins van de Starbucks zijn altijd zoo lekker! Zelf wilde ik dat natuurlijk ook wel eens proberen om te bakken. Het recept komt zoals gewoonlijk weer uit het Magnolia Bakery Cookbook. Sorry, maar ik ben echt fan van dit boek.

Wat heb je nodig (12 muffins)

  • 720 gram bloem
  • 180 gram suiker
  • 23 gram bakpoeder
  • 4 gram zout
  • 2 eieren
  • 360 karnemelk
  • 90 gram ongezouten boter, gesmolten
  • 7,5 ml vanille extract
  • 360 gram blueberries, bestrooid met een beetje bloem

Verwarm de oven voor op 180 graden hetenlucht.
Mix de droge ingredienten (bloem, suiker, bakpoeder, zout) met elkaar. Maak een gat in het midden van de droge ingredienten. Klop de eiren. Voeg de vloeibare ingredienten (eieren, karnemelk, boter, vanille extract) in het gat. En mix dit, niet te lang doorgaan. Het deeg wordt niet, zoals het bakken van een cake. Het deeg blijft een beetje klonterig. Schep de blueberries erdoor heen. 
Vul de muffinpapiertjes tot ongeveer driekwart met het beslag. Strooi nog wat suiker over het beslag heen. Bak de muffins voor ongeveer 20 a 25 minuten. 

14 opmerkingen:

  1. Ziet er lovely uit! Die new york cheese cake van de starbucks vind ik ook smullen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ziet er heel erg lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geen excuses nodig: als een kookboek goed is, is ie goed. En dat is 'ie!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is die zeker! Het beste bakboek vind ik :)

      Verwijderen
  4. Die van Starbucks zijn echt heerlijk! Deze zien er ook wel heel goed uit :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Die zijn goed gelukt!! Hmmmm, daar krijg ik honger van

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jammie, ziet er lekker uit! heerlijk dat bakken op koude herfstdagen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mmm dit lijken me heerlijke muffins!

    BeantwoordenVerwijderen