Blueberry muffins van de Starbucks zijn altijd zoo lekker! Zelf wilde ik dat natuurlijk ook wel eens proberen om te bakken. Het recept komt zoals gewoonlijk weer uit het Magnolia Bakery Cookbook. Sorry, maar ik ben echt fan van dit boek.
Wat heb je nodig (12 muffins)
- 720 gram bloem
- 180 gram suiker
- 23 gram bakpoeder
- 4 gram zout
- 2 eieren
- 360 karnemelk
- 90 gram ongezouten boter, gesmolten
- 7,5 ml vanille extract
- 360 gram blueberries, bestrooid met een beetje bloem
Verwarm de oven voor op 180 graden hetenlucht.
Mix de droge ingredienten (bloem, suiker, bakpoeder, zout) met elkaar. Maak een gat in het midden van de droge ingredienten. Klop de eiren. Voeg de vloeibare ingredienten (eieren, karnemelk, boter, vanille extract) in het gat. En mix dit, niet te lang doorgaan. Het deeg wordt niet, zoals het bakken van een cake. Het deeg blijft een beetje klonterig. Schep de blueberries erdoor heen.
Vul de muffinpapiertjes tot ongeveer driekwart met het beslag. Strooi nog wat suiker over het beslag heen. Bak de muffins voor ongeveer 20 a 25 minuten.
Ik word hier hongerig van!
BeantwoordenVerwijderenJammie!
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenZiet er lovely uit! Die new york cheese cake van de starbucks vind ik ook smullen!
BeantwoordenVerwijderenOh, die heb ik nog nooit geproefd!
VerwijderenMmmmm heerlijk :D
BeantwoordenVerwijderenziet er heel erg lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenHmm krijg er honger van!
BeantwoordenVerwijderenGeen excuses nodig: als een kookboek goed is, is ie goed. En dat is 'ie!
BeantwoordenVerwijderenDat is die zeker! Het beste bakboek vind ik :)
VerwijderenDie van Starbucks zijn echt heerlijk! Deze zien er ook wel heel goed uit :)
BeantwoordenVerwijderenDie zijn goed gelukt!! Hmmmm, daar krijg ik honger van
BeantwoordenVerwijderenJammie, ziet er lekker uit! heerlijk dat bakken op koude herfstdagen :)
BeantwoordenVerwijderenMmm dit lijken me heerlijke muffins!
BeantwoordenVerwijderen