05-10-2012 / Biefstuk met champignongsaus




Een goed gebakken biefstuk is zo af en toe erg lekker! Met een pepersaus kan het lekker zijn, maar deze champignonsaus is er ook zeker heel erg lekker bij. Dit is echt een fijne, dikke, smaakvolle saus. Een simpele salade bij de biefstuk vind ik altijd heerlijk. Maar de rozemarijn aardappeltjes met de biefstuk is ook een goede combinatie.

Wat heb je nodig (voor twee personen):

  • 2 biefstukjes
  • 300 gram kleine champignons
  • 1 kleine ui
  • 3 tl allesbinder
  • 2 el zure room
  • 2 takjes peterselie
  • 1 tl geraspte parmezaan
  • Peper en zout

Bereidingswijze:
Maak de champignons schoon en halveer ze naar grootte. Pel en snipper de ui.
Verhit de boter of olie in een pan. Bak de champignons en de ui hierin, 4-5 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Blus af met 125 ml. water. Breng aan de kook en bind met de allesbinder. Roer de zure room erdoor en laat de saus niet meer koken. Breng op smaak. 

Dep de biefstukjes droog en wrijf ze met olie in. Verhit een pan met boter of olie. Bak de biefstukjes elke kant 3 minuten. Het beste is om de biefstuk eerst op hoog vuur dicht te schroeien en dan elke kant nog 1 minuut bakken op laag vuur. Breng het vlees op smaak met peper en zout. Neem ze uit de pan en  verpak ze nog een minuutje in aluminiumfolie. 

Leg het biefstukje op een bord. Serveer de champignonsaus erbij. Strooi er wat peterselie en parmezaanse kaas over. Je zou eventueel ook al wat kaas door de de saus kunnen doen, zodat het smelt. 

Rozemarijn aardappeltjes:
  • Aardappeltjes
  • Takjes verse rozemarijn
  • Olijfolie
  • 5 teentjes knoflook, ongepeld en plat gesneden
Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de blokjes aardappel in een grote pan met koud water (en zout) en breng ze aan de kook. Laat ze meteen in een vergiet uitlekken. Vermorzeld de rozemarijnblaadjes in een vijzel. 

Verhit een beetje olijfolie in een braadslee (ovenschaal). Doe de knoflook, aardappeltjes en rozemarijn erin. Bestrooi ze met peper & zout en hussel alles goed door elkaar. Zet de braadslee 20 tot 25 minuten in de oven, schud de aardappelen regelmatig. Haal ze uit de oven wanneer ze goudbruin en krokant zijn.

7 opmerkingen:

  1. Hoewel ik niet echt een vlees meisje ben, lijkt me dit wel lekker, want het ziet er echt yummie uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmm klinkt lekker. ik eet biefstuk meestal zonder saus of met en beetje kruidenboter

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ahh lekker! Ik houd sowieso heel erg van biefstuk, hihi!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oooh, heerlijk! Ik ben dol op biefstuk, nom nom!

    BeantwoordenVerwijderen