08-07-2012 / Travel: Valencia


Over precies twee weekjes vlieg ik naar Valencia met een vriendinnetje. Ik ben eigenlijk anti-Spanje, maar ik ga er voor de tweede keer heen dit jaar. Ergens toch een geheime liefde met het land? Zondags vliegen wij al vroeg, zodat we rond een uurtje of 10.00 uur landen in Valencia. Het geluk is dat we dan nog een hele middag in de stad hebben, want we verblijven maar drie nachtjes. Volgens mij is er veel te doen en te zien in Valencia. Een boekje van Valencia heb ik dan al gekocht om het ultieme vakantiegevoel te creëren. In juli hebben zij het Feria de Julio. Er worden dan allerlei evenementen en activiteiten georganiseerd. Ik heb een kijkje genomen op de site en de dag dat wij aankomen is er in de avond een 'bloemenveldslag'. Dit is een optocht met bloemenwagens en de deelnemers bekogelen de toeschouwers (en elkaar) met anjers. Op deze manier willen de Spanjaarden laten zien hoeveel zij van bloemen houden. Een rare manier om dit uit te drukken zou ik zeggen, want nu maak je alle bloemen toch kapot? Volgens mij is dit heel bijzonder om het in het echt mee te maken. En dit al op de eerste avond van ons avontuur in Valencia.

Valencia is ook in het bezit van de grootste onderwaterdierentuin! 45.000 zeedieren, dat zijn er wel een heleboel, met onder andere witte dolfijnen. In het dolfinarium wordt ook een show gegeven. Vorige zomer, in Kuala Lumpur was er een klein aquarium en daar heb ik al van genoten. Tijdens de siësta, als de winkels etc gesloten zijn, is de onderwaterdierentuin geopen. Dus dat komt handig uit.

Daarnaast hebben we natuurlijk ook nog de vele 'toeristische' plekken die bezocht moeten worden, zoals de kathedraal, pleinen, een mooi park, markten en het strand met boulevard. Als tip had ik al gekregen dat je bij de boulevard lekker en gezellig kan eten. Het is de stad van paella, maar dat gaat hem toch niet worden ben ik bang. Van de tapas zullen we zeker wel gaan genieten.

La Batella de Flores (Bloemenveldslag)


Als je nog leuke plekjes, ideeën of tips weet, laat het maar weten!

27 opmerkingen:

 1. heel veel plezier!
  ik volg je, volg je terug? x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het lijkt wel het bloemencorso, al wordt er in Nederland niet met bloemen gegooid. Inderdaad een vreemd idee om zo je liefde te uiten. Het lijkt me een super vakantie om daar twee weken rond te hangen. Laat de voorpret maar beginnen! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad, je krijgt wel zo gevoel van de bloemencorso! Gelukkig gooien ze in Nederland niet met bloemen. Helaas ga ik maar 4 dagen, maar dat wordt vast ook top!

   Verwijderen
 3. Ben er nog nooit geweest, dus kan je helaas geen tips geven. Het lijkt me wel een mooie stad. Veel plezier alvast!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk, Valencia! Lijkt me een prachtige stad!
  Toen ik in juni naar Porto ging was er ook een groot feest 'Sao Joao', en daar sloeg iedereen met plastic hamertjes op elkaars hoofd en kreeg je af en toe lookbloemen in je neus gepropt. Heel rare gewoontes als je het voor het eerst hoort, maar het was wel super tof… Dus die bloemenveldslag zal gewoon super sfeervol zijn! :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Plastic hamertjes? Dat moet een grappig gezicht geweest zijn! haha Zeggen ze dat Nederlanders gek zijn, die Portugezen kunnen er ook wat van. Maar inderdaad wel super tof om zoiets mee te maken, hoe vaak zie je dat nou? Ik za het wel zien met de bloemenveldslag. Sfeervol zal het sowieso wel zijn, want het is een groot feest!

   Verwijderen
 5. Wij willen het najaar nog weg, dit klinkt wel erg leuk, dus bedankt voor de tip;)!!

  Heb je mijn giveaway gezien?

  X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben nog nooit in Spanje geweest maar Valencia lijkt me geweldig! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk! Valencia lijkt mee een prachtige stad! Ben al in veel Spaanse steden geweest, maar hier nog niet en het staat zeker hoog op mijn verlanglijstje! Veel plezier!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super leuk! Mijn vriend gaat deze zomer ook met een paar vrienden naar Valencia. Ik zou er ook wel graag heen willen een keer. Vind Spanje een heerlijk land :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik ben er nog nooit geweest maar het lijkt me een super stad! en in spanje altijd tapa's en sangria hé ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tapas en Sangria is de perfecte combinatie in Spanje!

   Verwijderen
 10. Mooi, heel veel plezier! Ik ben nog niet zo vaak in Spanje geweest, en ook nog niet in Valencia dus ik ben heel benieuwd! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ik zal veel foto's maken en er een uitgebreid verslag van maken. Ik ben zelf ook zo benieuwd, hoor alleen maar positieve dingen over Valencia.

   Verwijderen
 11. Heeeel veel plezier, zelf ben ik nog niet in Valencia geweest. Maar in spanje zijn de tapa's een aanrader!

  xo
  ♥ Join our give away! http://www.fashionity.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tapas moet je gewoon eten in Spanje. Beter kan je het niet krijgen!

   Verwijderen
 12. Klinkt echt geweldig... Veel plezier, geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Over 12 daagjes vertrekken mijn vriend en ik ook naar spanje, maar dan naar Salou

  BeantwoordenVerwijderen
 14. anti-Spanje?! Hoe kán dat nou? Ik ben groot liefhebber van Spanje, maar nog nooit in Valencia geweest. Ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik weet het niet. Heb altijd al iets tegen Spanje gehad, misschien omdat ik een liefhebber ben van Italie? Eigenlijk oneerlijk, want ik ben dit jaar pas voor het eerst in Spanje geweest (Madrid). Misschien verandert mijn anti-Spanje gevoel wel na Valencia. Er komt zeker een (of meer) blog over Valencia met veel foto's;)

   Verwijderen
 15. Ik ben er ook nog nooit geweest, dus geen tips van mijn kant. Lijkt me een hele leuke stad! Veel plezier!! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik moest ooit over Valencia een verslag schrijven voor AK, lijkt me een prachtige stad!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Je gaat het er vast fantastisch hebben, ik vind Spanje echt een heerlijk land. Volgens mij is Valencia een hele mooie, sfeervolle stad. Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Valencia lijkt me super leuk! Ik hou juist van Spanje, zo fijn :) x

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Spanje is echt een heel leuk vakantie land! Veel plezier! Vind je het leuk elkaar te volgen?x

  BeantwoordenVerwijderen