Vanuit school ging ik door naar Amsterdam. In Amsterdam had ik bij de Bijenkorf afgesproken met mijn moeder. We hadden nog een even tijd om door de winkelstraten te struinen en wat te eten. Om 19.00 uur begon de workshop macarons maken. Vol enthousiasme begon Patrick van Drie te vertellen over Poptasi en de macarons.
"In maart 2011 zijn wij Poptasi Pastry begonnen. Vanuit passie voor patisserie. Want patisserie vinden wij mooi, inspirerend en ontzettend lekker. Wij zijn gespecialiseerd in Macarons. Daar kun je eindeloos veel creativiteit in kwijt. In zowel smaak, kleur als creatie. Ik kom oorspronkelijk uit de reclamewereld, waar ik werkte als Art Director. Veel patissiers denken vanuit ingredienten en smaak. Ik denk graag vanuit concept en creatie. Dat maakt mij geen Patisserie-Chef, maar Art Director - Patissier."
Dat was genoeg enthousiasme om mij al helemaal te overtuigen! Zonder dat ik ook maar iets had gedaan. Macarons bakken wilde ik altijd al eens doen. Ik heb zelfs een prachtig boek van Laduree gehad van mijn zus, maar nog nooit gebruikt. Nu was het eindelijk zover! In een groep van tien gingen we aan de slag. Patrick van Drie vertelde er onwijs veel bij en hield je goed in de gaten als je bezig was haha. Het recept is met weinig ingrediënten te maken en glutenvrij. Dit zal ik vast nog wel een keertje delen met jullie.
Nadat de meringue koekjes waren gemaakt, gingen we de vulling maken. Je kon je eigen smaak kiezen. Mijn moeder koos voor de appeltaart en ik ging (natuurlijk) voor hazelnoot/chocolade. Een zakje gemaakte macarons gingen mee naar huis en ze zijn echt super lekker! Zelfs mijn vader vond ze lekker, en die houdt echt niet van zoet, koekjes, chocolade etc. Voor de mini macarons moet ik thuis nog een vulling maken en daar ga ik nog even wat lekkers voor bedenken. Misschien wordt het wel de stracciatella (de favoriet van Patrick). Ik ben namelijk gek op stracciatella ijs.
Om 22.00 uur verlieten wij Poptasi met een handje vol macarons, broyage, een karton dat je helpt bij het spuiten van de macarons en een glimlach. De workshop was echt heel leuk en ik kan het alleen maar aanraden. Wees er wel snel bij! Geen zin om ze zelf te maken, dan koop je ze toch gewoon?
Vanaf volgende week zondag begin ik weer met het posten Sunday Food recepten!
Super leuk om met vriendinnen te doen!!
BeantwoordenVerwijderenJa echt heel leuk! Heb me voorgenomen om vaker zulke workshops te doen
VerwijderenWat super leuk om eens te doen! Dit wil ik ook wel eens uitproberen.
BeantwoordenVerwijderenIk heb ze nog nooit op......
BeantwoordenVerwijderenLeuk om te doen. Toch vind ik ze vooral mooi om te zien. Qua smaak niet mijn favoriet ;-)
BeantwoordenVerwijderenZiet er uit als een geweldige workshop en die macarons zien er ook heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenX Laura
http://bagsandsushi.com
Dat lijkt me superleuk om te doen!
BeantwoordenVerwijderenOeh leuk :) lijkt me ook gezellig om te doen met een vriendin!
BeantwoordenVerwijderenDat klinkt echt superleuk! liefs.
BeantwoordenVerwijderenSuper gaaf! Ik heb een keertje een workshop cupcake versieren gedaan, was ook leuk.
BeantwoordenVerwijderenJa dat lijkt me ook nog wel eens leuk om te doen!
Verwijderenoh jummm! Mooie foto's ook! (:
BeantwoordenVerwijderenSuper leuk...en het ziet er lekker uit
BeantwoordenVerwijderenxx Mounia
www.nonchalantrebel.blogspot.com
Wauw, die zijn goed gelukt!
BeantwoordenVerwijderenHet ziet er echt heerlijk uit! Lijkt me onwijs gezellig om samen met vriendinnetjes te doen. Mooie foto's ook.
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er lekker uit en klinkt heel erg leuk. Ik ben dol op macarons :D
BeantwoordenVerwijderenEcht super leuk om te doen,en ze zien er zo lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenJammie jammie!Bedankt voor je live reactie op mijn blog!
Wat leuk zeg, lijkt ons hartstikke leuk om te doen en lekker haha!
BeantwoordenVerwijderenLeuk hoor, en een heeeerlijk resultaat natuurlijk!
BeantwoordenVerwijderenxo.
From hats to heels
www.fromhatstoheels.com
Oeff ze zien er allemaal zo leuk uit! Vooral die kleurtjes, yummiee!
BeantwoordenVerwijderenXx
ooh super lekker! ik heb hier ook nog een pakketje staan om te maken.. morgen maar eens doen!
BeantwoordenVerwijderenLeuk dit! Lijkt me een leuke workshop om te volgen =)
BeantwoordenVerwijderenWat leuk! Ik ga binnenkort eens langs bij Poptasi!
BeantwoordenVerwijderenIk heb de workshop ook gevolgd met een nichtje. Was ontzettend gezellig en heb er wel van geleerd om Macarons te maken. Patrick en zijn compagnon (naam stom genoeg vergeten) hebben het goed uitgelegd. En zelfs het daar naar toe gaan was al een feest omdat Popotasi in de gezellige Albert Cuypbuurt is.
BeantwoordenVerwijderen