08-01-2013 / Dineren doe je hier!

Daar is die weer: wat restaurant tips in Rotterdam. Dit keer geen lekkernijen of lunchplekjes, maar waar je terecht kan tijdens de avonduren in Rotterdam. De laatste tijd is mijn ontdekkingstocht naar restaurantjes stil gaan staan en zeker voor het avondeten. Dus nog een goed voornemen voor 2013: lekker eten in Rotterdam (overal natuurlijk) en naar verschillende restaurants. Er zijn al een aantal restaurants waar ik graag nog eens heen wil. Geen stamcafé/kroeg/restaurant dit jaar voor mij!


Yamato
Als ik aan de Japanner denk, dan denk ik aan Yamato. Dit is een Japans Teppanyaki restaurant in het centrum van Rotterdam. Als klein meisje kwam ik hier al om aan zo'n grote plaat te genieten van een chef kok die van allerlei lekkere gerechten voor je klaar maakt. De laatste keer dat ik hier heb gegeten is alweer even geleden. Namelijk met het slagen voor mijn eindexamens van de middelbare school. Zo'n avond is voor mij echt genieten en het voelt altijd een beetje speciaal aan. Het sfeertje, de chefkok voor je neus en het heerlijke eten maken de avond voor mij helemaal compleet!


La Cubanita
Van Japan vliegen we naar Cuba! Bij La Cubanita voelt het alsof je je bevindt op dat prachtige eiland. Dit is echt een super gezellig tentje, met lekkere tapas. Het voordeel is dat het een 'all you can eat' tapas restaurant is. Dit is op de dagen van maandag tot en met donderdag. Voor weinig geld kan je hier de hele avond zitten en de lekkerste tapas proeven. Laat aan het eind van de avond een berichtje achter op de muur! Een super leuk concept en alle muren staan vol met teksten en tekeningen. Ik zou wel even reserveren als je hier wil gaan eten, want het is er altijd druk.


Sumo
Dan gaan we toch weer even terug naar Japan. Een restaurant waar ik regelmatig te vinden ben is Sumo! Het begon met een sushi komkommer en zalm, maar ondertussen lust ik al veel meer sushi's. I love it. Hier vind ik het echt heerlijk eten en de sushi kan je afwisselen met stukjes vlees, groente, sojabonen, loempia's, soepjes, rijst en noedels. Ook dit is weer een al you can eat restaurant en hier eet ik dan ook echt altijd te veel...



Fabbrica
Lekker Italiaans eten kan je bij Fabricca. Een pizza Blijdorp (Bokito's keuze), de Maas, Erasmus, Feyenoord of 010, het zijn allemaal houtovenpizza's. Die gemaakt worden in een gigantische, met beklede mozaïek tegeltjes, pizza oven. Geen trek in een typisch Rotterdamse pizza dan zijn er natuurlijk ook heerlijke pasta's of vlees en vis. De inrichting van Fabricca vind ik echt onwijs leuk! Het idee van de treinzit, de grote tafels, het gebruik van kleur, de open keuken en de een enorme serre stralen design uit. En geven het sfeer, warmte en gezelligheid.



Little V
De laatste tentamenweek heb ik samen met twee meiden afgesloten bij Little V. Een restaurant waar ik al langere tijd heen wilde. Het lijkt wel een wereldreis, want dit is een Vietnamees restaurant. Lekker dat ik hier heb gegeten. Het was een bord vol met noedels, groente, vlees en loempia's. Ik wil zeker weer een keertje terug om Vietnamees te eten.

Zit er iets tussen voor jou?

12 opmerkingen:

  1. Bij sumo hebben ze lekkere sushi!! La cubanita moet ik echt nog een keer proberen en fabbrica lijkt me ook heel tof!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk! Ik kom niet zo vaak in Rotterdam, maar als ik er ben dan blijf ik gelijk een hele dag, inclusief diner dus dit zijn mooie tips :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er allemaal erg leuk uit! Jammer dat ik zo ver weg woon..

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oooh de sushi van Sumo MOET ik proberen, hihi! Hoor vaak goede verhalen. Alle restaurantjes zien er op hun manier echt heel leuk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Krijg enorm honger! Ik vond Sumo wel lekker, maar ik vond het minder lekker dan Shabu Shabu. Ben je daar al eens geweest?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik vond juist Shabu wat minder, maar dat komt ook doordat ik mijn favoriete gerechtjes van Sumo miste haha.

      Verwijderen
  6. Zitten een paar hele leuke tussen!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wauw, ziet er leuk uit!
    Mij lijken ze allemaal heerlijk!

    Xoxo

    BeantwoordenVerwijderen
  8. La Cubanita zit ook in Haarlem, echt een leuk restaurant is dat!



    http://style-chameleon.blogspot.com/

    €100 NELLY VOUCHER GIVEAWAY!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ze zien er allemaal prachtig uit en eten is heerlijk...alleen bij de laatste ben ik nooit geweest!

    xx Mounia
    www.nonchalantrebel.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen