09-09-2012 / Pixum fotoalbum
Het is alweer zondag en de laatste dag van het weekend. De eerste week naar school was wennen en vermoeiend. Ik ben het niet meer gewend om half 6 op te staan en weer laat thuis te komen. Een drukke week en bijna niet thuis zijn hakt er wel in. Blij dat ik al wat blogjes had geschreven, maar jammer dat ik jullie berichtjes en lieve reacties bijna niet heb gelezen. Dat komt wel weer hoor! De tijd vind ik er wel voor, want het is zo fijn om lekker te lezen 'op Bloglovin'. Maar vrijdag kwam ik thuis en lag er een leuk pakketje op mij te wachten. In een eerder berichtje had ik jullie hulp gevraagd bij het maken van een fotoalbum. Uiteindelijk heb ik zitten twijfelen tussen Albelli en Pixum. Volgens mij zijn ze allebei goed, maar ik heb gekozen voor Pixum.

Pixum werkt heel erg makkelijk. Je download een programma en je kan aan de slag. Als eerste heb je de keuze uit verschillende formaten en vormen van het fotoalbum. Mijn fotoalbum is 'groot vierkant' met een harde voorkant. Je zou bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor linnen, softcover of een schrift. De volgende stap is alle foto's in je fotoalbum plaatsen. Ik had eerst al mijn vakantiefoto's uitgezocht. Wat een werk was dit zeg, maar het is wel makkelijker voor als je aan de slag gaat met je fotoalbum. Foto's plaatsen kan op vele manieren. Je hebt de keuze hoeveel je er op een pagina wil hebben en de indeling. Echt je kan alle kanten op! Als je wil kan je ook nog tekst toevoegen. Dit heb ik zelf niet gedaan, omdat ik het al druk genoeg vond. Gelukkig heb ik een goed geheugen en weet ik de meeste dingen over een paar jaar nog wel. Ook de achtergronden van de pagina's kan je aanpassen. Eigen foto's kan je gebruiken, maar er staan ook al achtergronden in het programma. Ik vind wit zo hard als achtergrond. Dus ik heb een effe kleur gekozen, niet opvallend, maar wel met een kleine bewerking erin. Dat vind ik zelf uiteindelijk wel mooi geworden.

Over de kwaliteit ben ik heel tevreden. Nadat ik het album gemaakt had, was ik zo benieuwd hoe het zou worden. De foto's zijn scherp, stevig papier en het is gewoon een mooi boek! Binnen 5 werkdagen had ik het al binnen. Dat zeggen ze ook op de site en klopt helemaal. Lekker snel had ik het dus al binnen. De kosten vond ik ook nog wel meevallen. Vorig jaar heb ik alle foto's laten afdrukken, albums gekocht en lijm. Dit was net zo duur of duurder dan het Pixum fotoalbum. Mijn album heeft 82 pagina's  en kostte 50 euro (met een 10 euro kortingscode). De prijs hangt natuurlijk af van het aantal pagina's, vorm fotoboek, soort papier en kaft. Ik ben er in ieder geval heel erg blij mee! Van Valencia (& Madrid) wil ik er nu ook nog een maken met Pixum.

21 opmerkingen:

 1. Mooi hoor! :) ik vind het toch nog altijd lastig om zo'n fotoboek te maken, zonder dat het extreem druk wordt! Heb je toch maar even mooi gedaan ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw hij is super geworden! Het formaat is ook mooi vind ik. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel gaaf zo! Mooi als aandenken :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben er nu zelf ook een aan het maken van de vakantie, best leuk om te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het ook leuk om te doen! En je ziet gelijk alle foto's weer even terug:)

   Verwijderen
 5. Ik wil ook naar Bali!!! Mooie pics!!

  X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtig fotoalbum.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik moet ook eens dringend aan een fotoalbum beginnen want nu staan mijn foto's maar gewoon op de computer en da's best wel jammer! Je nieuwe layout is trouwens erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat had ik eerst ook altijd! Vorig jaar ben ik aan de slag gegaan met het maken van fotoalbums en dat is toch wel leuk. Dankje

   Verwijderen
 8. Ziet er mooi uit! Heerlijk zo'n vakantieherinnering!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Is altijd wennen weer he na zo'n vakantie? Succes en sterkte komende tijd! Je album is heel mooi geworden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. What an amazing photoalbum!!! :) Really great!
  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wow, ziet er goed uit. Ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wauw, het fotoboek ziet er erg goed uit! Ben benieuwd naar de volgende. Ik was ook erg blij met mijn Pixum fotoboek!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb het ook zo druk dat ik maar berichten van te voren moet gaan schrijven, goeie! En het is straks gewoon donker als we thuiskomen :-(
  Leuke zo'n fotoalbum zeg, heb er nooit een afgemaakt, maar wil echt zo graag weer eentje maken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij mij helpt het van te voren schrijven tot nu toe wel! In het donker uit huis en thuis komen, niet fijn:(

   Verwijderen
 14. Wat is je fotoboek mooi geworden :) En knap dat je om half 6 naast je bed staad, kan je wel mooi zonsopgangen kijken vanuit het treinraam ;)

  BeantwoordenVerwijderen