18-09-12 / Empire State Building

Normaal gesproken staan er altijd verschrikkelijke programma's op in de sportschool. Gisteren was dat anders. Ik switchte zo van fitnessaparaat, dat ik de televisie niet uit het oog verloor. Ik wilde niets missen van de documentaire over de bouw van het Empire State Building. Het was in 1930! Nog niet eens zo heel lang geleden en toch was het heel normaal dat de bouwers liepen over stalen palen, aten in de lucht en van de ene naar de andere verdieping liepen zonder veiligheidsriemen/bevestigingen. ~Shocking~ Een verkeerde beweging en je viel 381 meter omlaag. 3500 mensen werkten aan het Empire State Building, 410 dagen lang en men vond het normaal. Een vrouw vertelde dat het geen vervelende baan was, want het verdiende goed. Taxichauffeur zijn leek haar veel vreselijker en gevaarlijker. Nou mij hoef je niet op zo stalen balk te laten lopen, 300 meter in de lucht, want ik zou gelijk naar beneden vallen. Ik ben toch liever een taxichauffeur. Wat een lef hebben deze mensen gehad en zij verdienen heel veel recept! Ook de fotograaf, Lewis Hine is een held. Want wat een prachtige foto's heeft hij gemaakt om ons nog steeds te laten zien hoe het vroeger was. Ik kan het gewoon niet geloven als ik die foto's zie, maar het is dus echt waar.Wat een toeval! Ik ging opzoek naar meer informatie, want echt deze documentaire heeft indruk op mij gemaakt en dat gebeurt niet zo heel vaak. Het fotomuseum presenteert t/m 6 januari 2013 een overzichtstentoonstelling van Lewis Hine. Dit zal de eerste keer worden dat ik naar het fotomuseum in Rotterdam ga. Dit zal een indrukwekkend eerste bezoek zijn aan het fotomuseum.

14 opmerkingen:

 1. Ik krijg er bijna hoogtevrees van! De foto's heb ik al zo vaak voorbij zien komen, maar ze raken me elke keer opnieuw

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn broer had ooit een keer een kaart gekregen met die derde foto. Vond dat toen al fascinerend. Super eng! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo ontzettend mooi! Ik ken meerdere mensen die dat schilderij in huis hebben, het is zo fascinerend. Leuk dat je hier een post over maakt. Denk dat ik ook ook wel in het fotomuseum te vinden ben in de komende maanden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie foto's! Deze tentoonstelling moet ik echt zien. Bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik krijg de rillingen als ik eraan denk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow, ik ben er zelf boven op geweest maar kan me echt niet voorstellen dat die mensen daar zo aan hebben gewerkt! Lijkt me een mooie documentaire!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan je je nu gewoon niet meer voorstellen! Documentaire is echt een aanrader

   Verwijderen
 7. Ik heb hem zelf ook gezien. Mooi vond ik hem.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow indrukwekkend, doe het ze niet na! op 10 meter hoogte zou ik nog niet eens durven;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die grote foto in het midden kende ik wel, eigenlijk vroeg ik me altijd af of-ie wel echt was en niet met photoshop was gemaakt :') Echt dus! Ik krijg er al de rillingen van als ik ernaar kijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat had ik ook altijd met die derde foto! Het is dus gewoon echt, zo bizar.

   Verwijderen
 10. Ik moet er niet aan denken. Ik zal morgen nog eens goed uit het raam kijken vanaf de 63ste verdieping en me inbeelden dat ik daar op een stalen balk sta .... Ieeeuw!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Impressive! Ik had een paar jaar geleden de poster van die mannen zittend op een balk in mijn kamer hangen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind dat altijd zo geweldig, en die poster had een vriendin van me, echt awesome!Helemaal bizar dat het idd gewoon echt is.. what the?

  BeantwoordenVerwijderen