01-09-12 / Wat zeggen kleuren en vormen over jou

Wist je dat mensen die van zoet eten houden veel socialer en hulpvaardiger zijn dan de mensen die van hartig eten houden? Alles wat je voorkeur heeft, heeft volgens mij wel weer een betekenis. Maar wat zijn kleuren en vormen interessant! Kleuren zeggen iets over je persoonlijkheid en kleuren hebben blijkbaar een hele grote beïnvloeding op mensen, hallo marketing. Ik kom steeds meer over kleuren te weten en vind het eigenlijk erg interessant allemaal. Dit heb ik nooit geweten, maar het is ook wel logisch natuurlijk. Bij de kleur rood komt bijvoorbeeld gelijk gevaar kijken en denk je aan geel, dan associeer je dit snel vrolijkheid.

Zomaar een simpele test, gebaseerd op kleur & vorm, dat iets zegt over jou als persoon. Welke van de 9 afbeelding spreekt jou aan en krijgt de aandacht. (niet nadenken, maar zo snel mogelijk beslissen)
Welke afbeelding is het geworden:
1: Discretie, vredelievendheid, integriteit - Je hebt waardering voor het leven
Makkelijk vrienden maken, vrijheid is belangrijk, onafhankelijk, behoefte aan letterlijk ruimte en gaat graag de natuur in of je zoekt rustige plekjes op, 1x in de zoveel tijd behoefte om van alles en iedereen afstand te nemen en na te denken over de zin van het leven, een mensen-mens & innerlijke vrede.

2: Authentiek, onafhankelijk, onconventioneel - Je vaart jouw eigen koers
Streeft naar vrijheid en ongebondenheid, een sterk individualistisch levensstijl, snel tegen een hype/modetrend ingaan, vertrouwt op eigen ideeën en oordelen, bewondert door mensen die niet zo onafhankelijk zijn als jou & je doet vaak het tegenovergestelde van datgene wat van je verwacht word.

3: Pragmatisch, professioneel, zelfvertrouwen - Geen woorden maar daden
Realistische kijk op het leven, praktisch, neemt de touwtjes in handen, doorzetter, pas tevreden als je alle ideeen hebt kunnen verwezenlijken, problemen effectief en productief kunnen oplossen, verantwoording en aanzien in werkomgeving & mensen kunnen op je bouwen, want ze weten wat ze aan je hebben.

4: Dromerig, Emotioneel, Romantisch - Je hebt een hang naar gevoelsmatig leven
Gevoelig en emotioneel ingesteld, wegdromen, ervaringen en gevoelens staan voorop, je wil het leven niet somber benaderen, je kan slecht tegen mensen die rationeel ingesteld zijn & oppassen dat je de realiteit niet uit het oog verliest.

5: Spontaniteit, nieuwsgierig, ontdekkend - Je leeft tenslotte maar een keer
Spontaan en vrij leven, volle teugen van het leven genieten, nieuwsgierig, je haat het gevoel van gevangen zitten, dynamische omgevingen nodig, houdt van verassingen & je staat wagenwijd open voor het ontdekken van nieuwe dingen/ervaringen.

6: Gevoeligheid, diepgang, reflectie - Je verlangt naar harmonieuze diepte
Je staat dicht bij jezelf, grondig, diepgaand, een hekel aan oppervlakkigheid en ongevoeligheid, intense vriendschappen, hecht waarde aan mensen die je de moeite vind, relaties zijn belangrijk, kan ook goed alleen zijn & verveling dat ken je niet.

7: Realistisch, in balans, betrouwbaar - Doe maar gewoon, dat is gek genoeg
Natuurlijk stijl, houdt van ongecompliceerde verhoudingen, betrouwbaar, stabiel, met beide benen op de grond, warm, menselijk, gevoel van rust en veiligheid kunnen uitstralen, hekel aan overdreven gedoe, hou niet van dingen die van buitenaf opgelegd worden & kleding moet zo onopvallend en praktisch mogelijk zijn.

8: Extravert, dynamisch, initiatiefvol - Ergens helemaal voor gaan is je motto
Uitdagingen en risico's aangaan, routine vermijd je, ergens helemaal voor gaan, half werk is geen optie, afwisselend en spannend werk, belangrijk om onderdeel te zijn van belangrijke gebeurtenissen & komt met veel ideeën en initiatieven, dit bewonderen mensen aan je.

9: Cultureel, analytisch, exclusief - Je verlangt naar sierlijkheid en exclusiviteit
Sterk besef van hier en nu, gek op speciale of bijzondere voorwerpen, cultuur heeft een cruciale rol, oog voor details, exclusieve/elegante/uitgesproken stijl, vrienden en omgeving ook bezig met culturele zaken & eenzijdige visie op zaken en mensen om je heen

Welke afbeelding past bij jou? Klopt de beschrijving of herken je niets van jezelf terug? Afbeelding 7 is mijn afbeelding en ik moet zeggen dat het aardig overeenkomt met wie ik ben.

15 opmerkingen:

 1. Wat grappig, het klopt bij mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij mij klopt het wel! Grappig hoe dat iets over je persoonlijkheid zegt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He wat leuk! En grappig, bij mij klopte het precies!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit vind ik echt heel interessant! Ik geloof ook wel dat je voorkeuren bepalend zijn voor wie je bent. Voor mij klopte hij ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk! Mij spraken 5 en 8 meteen als eerste aan, die zag ik als eerste. En het klopt ook wel aardig bij mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kwam uit bij 4, maar volgens mij klopt dat niet helemaal ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee dat klopt niet echt... Bij Fer en mij wel haha

   Verwijderen
 7. Ik had nr. 8 gekozen en die klopt wel op een aantal fronten. Wat een leuk testje!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk! Ik had 1 en 5 en dat komt best wel in de buurt geloof ik :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik had afbeelding 6 en het klopt wel redelijk goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel erg leuk artikel! Het 4e en 6e plaatje spraken mij het meeste aan en zitten ook bij beide wel dingen tussen die kloppen haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hmm, 1 en 5 dacht ik hee! En dat klopt inderdaad met de tekst. Leuke test:)!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat interessant. Ik had nummer 1 en kan me erg in de uitslag vinden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat leuk! Ik had 5 en die klopt ook nog het beste bij mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ja klopt haha! Wat mooi, ik wist helemaal niet dat dit kon!

  BeantwoordenVerwijderen