05-09-12 / Take this Waltz

Take this Waltz draait nog niet zo lang in de bioscopen. Het is weer een romantische, drama film en die kijk ik maar al te graag. De film had ook al veel positieve recensies gekregen. Dit moest ik zien.
Margot, gespeeld door Michelle Williams, woont samen met haar man, Lou, in Toronto. Zij is journaliste en gaat op reis voor haar werk. Daar ontmoet ze de aantrekkelijke Daniel. Margot vindt Daniel wel interessant en ook andersom. Ze komen elkaar tegen, want ze blijken buren van elkaar te zijn. Margot wil Lou geen pijn doen. Ze houdt van haar man, hij is lief & zorgzaam, ze zijn vijf jaar getrouwd, grapjes maken ze de hele dag door en hij werkt aan zijn kippenkookboek. Toch heeft Margot het zwaar en leert ze Daniel steeds beter kennen. 

Min verwachtingen waren helemaal verkeerd. Het is totaal anders dan de meeste films in deze genre. Eerlijk gezegd hou ik niet zo van zulke films. In de film werd weinig gesproken en het deed me aan 'oude' films denken. Dit komt denk ik door de manier waarop het gefilmd is, het kleurgebruik, de muziek keuzen maakt het nog klassieker, weinig variatie in de omgevingen en de kleding/kapsels. Geef mij maar een film van nu! Maar, oke dat is mijn smaak. Het verhaal is wel erg sterk met een duidelijke boodschap die de regisseur wil overbrengen. Die boodschap komt naar voren, maar er zijn ook wel wat grappige stukjes. Hou jij van pure romantiek zonder van alles er omheen en in een oud jasje, dan zou je van deze film echt kunnen genieten!

10 opmerkingen:

 1. Ah ik dacht, leuk! Een nieuwe film. Maar ik hou eigs ook niet v stille films. Overslaan dan maar?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeh, klinkt niet heel erg leuk dus. Jammer. Je nieuwe lay-out vind ik trouwens helemaal super!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kende deze film nog niet maar lijkt me niks voor mij.. Jammer is dat altijd he! Leuk je nieuwe lay-out! X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je nieuwe layout is teeee leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Is het misschien een beetje een arthouse movie?
  En je nieuwe layout is leuk maar je oude vond ik ook leuk, ik vind ze allebei leuk! :P

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat leuk ik ben benieuwd! Wat ziet je blog er mooi uit:)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb er eigenlijk alleen nog maar negatieve dingen over gehoord!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. mooie nieuwe layout!

  xx

  Jenny
  Rocknrollerr.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ow jammer, die leek me heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh, jammer dat hij je tegen is gevallen! Ik ben nog wel benieuwd, maar weet niet of ik hem dan leuk ga vinden idd. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen