08-09-12 / Een goede kapper is belangrijkDe tandarts en de dokter hebben een imago waar je liever niet komt. Bij de dokter kom ik gelukkig bijna nooit, daar heb ik toch echt een hekel aan. In de tandartsstoel zat ik van de week nog. Nee, daar heb ik dus geen problemen mee. Heb ik ook wel het geluk met mijn gebit waar nog nooit iets mee was. Er komt geen angst naar boven. Dit had ik wel bij de kapper. Ja, de kapper. Oh wat was dat verschrikkelijk. Ontspannend bij de kapper zitten was echt niet voor mij bestemd. Bij mijn eerste kapper was mijn haar gewoon scheef geknipt. Het zag er niet uit! Op naar de volgende kapper. Daar heb ik het wel een paar jaar volgehouden, totdat mijn haar zo geknipt was dat de iedereen, maar werkelijk iedereen vroeg wat er gebeurt was. Het was zo scheef geknipt, zelfs mijn laagjes waren een drama. Neem de skyline van New York voor je met al die verschillende hoogtes en dat was dus mijn haar. En het ergste was dat ze het bij de kapper niet toegaven. Ze vonden het goed geknipt... Wegwezen hier! Toen ging ik naar een kapster waar ik wel eens eerder bij was geweest, maar die veranderde steeds van baan. Ik ging toch maar mee van de ene kapperslocatie naar de andere, want waar moet je anders heen? Uiteindelijk begon ze voor zichzelf en ze ging steeds slechter knippen. Geen toezicht, geen opleiding? Ik weet het niet. Ze wilde een bob knippen of kort. Nou als iets niet kan met dat lastige haar van mij, is het kort knippen. Hier ben ik ook weer weggegaan, want dit was niets meer.

Dit was het beste moment, want toen kwam ik terecht bij Toni&Guy Rotterdam. Niet bij mij in de buurt (ik studeerde toen nog niet in Rotterdam), maar dat maakte mij echt niet uit. De eerste afspraak weet ik nog maar al te goed (ik vond er zelfs nog een foto van, hierboven). Het was zo fijn en anders dan dat ik gewend was. Ze keek rustig naar mijn haar, waar ze wel van schrok haha. Mijn haar is zo verschrikkelijk dik, nog eens heel veel, daardoor gaat het 'pluizen' en het zag er gewoon niet uit. Er kwam een model in mijn kapsel, de lagen werden er weer ingeknipt en het zat beter dan ooit. Shampoo, conditioner en een masker gebruik ik nu van Kerastase. Wat er ook voor zorgt dat mijn haar minder pluist, minder slag etc. Precies wat het nodig heeft. Ik kom nu alweer twee jaar bij Toni&Guy en ik zit ontspannen in de stoel. Alle tijd wordt voor je genomen en snel afraffelen dat komt hier echt niet voor! Ze weet wat ik wil met mijn haar, niet zo moeilijk want iets anders durf ik ook nog steeds niet. Ook al zou ik het soms wel willen, maar wat? Het blijft dus bij de puntjes & lagen knippen, heel veel uitdunnen en stijlen. Dat geeft ook niet, want hier ben ik al heel blij mee. Een afspraak bij de kapper is nu zo fijn, lekker ontspannend en een momentje voor jezelf. Wow, eerst liep ik liever met een boog om de kapper heen. Een goede kapper is zo belangrijk en dan maakt het niet uit waar het zit (in de buurt of niet). Je zal er veel gelukkiger mee zijn! Zijn jullie tevreden met je kapper?

17 opmerkingen:

 1. Een goede kapper is ontzettend belangrijk! Ik ken zoveel meiden die ongelooflijk veel zitten te brommen over de kapper die hun knipt. Snap ik helemaal niets van, want dan ga je toch gewoon naar een andere?!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een goede kapper is inderdaad belangrijk! Ik zit nu bij een fijne kapper dus ga ik er ook ontspannen heen, maar eerst zat ik bij een kapper die aan mijn haren ging trekken en de hele tijd ging zeuren. Gelukkig zit ik nu wel bij een fijne die weet wat voor kapsel ik wil en erg aardig is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, wat een leuk verhaal. Een gedoe zeg, een goede kapper vinden. Ik heb een paar kappers waar ik me prettig bij voel en ik tevreden thuis kom. Alleen ben ik pas verhuisd en kan ik dus weer opnieuw op zoek haha. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben ook altijd als de dood dat ze het verkeerd knippen! Echt fijn dat je nu een vaste kapper hebt die er tenminste wat van bakt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga ook altijd naar de Toni & Guy en ben er ook erg tevreden over :D x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja super fijne kapper! Ook in Rotterdam of ergens anders?

   Verwijderen
 6. Eens! Ik heb zelf nu ook een fijne kapper, want ze kent mij en ik ken haar en ze weet wat ik leuk en mooi vind! Al doe ik het telkens vrij simpel haha (puntjes knippen enzo). :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb gelukkig nog nooit het probleem gehad dat het verknipt werd ofzo. Ik ga ook altijd naar dezelfde kapper, dus ben er ook niet echt bang voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Altijd lastig een kapper vinden die bij je past. Ben pas naar de kapper geweest en ben tevreden terug gekomen. Is ook wel eens anders geweest hoor ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn moeder en nicht zijn mijn kapper dus ja zeer tevreden!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw jou haar is mooi! Liefs (:

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben één keer bij een andere kapper geweest, was dus ook geen succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een goede kapper is zeker belangrijk!
  De meeste knippen vaak te veel eraf!
  Bedankt voor de reactie op mijn blog!X

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hey ik las je berichtje! Ik had idd een comment geplaatst bij een bericht die net iets anders was dan je normale (over je kapper haha). Toen ik het had geplaatst zag ik dat ie best oud was. Maar goed ach het was een grappig berichtje hoor! Maar ik ben niet tevreden met mijn kapper, ik moet echt eens jouwe (de Groningse versie) gaan proberen hoor!

  xo

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Inderdaad zo belangrijk! Lijkt me een fijne kapper waar je naar toe gaat :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Vertel mij wat. Ik ben er helaas op zeer jonge leeftijd al achter gekomen dat de meeste kappers niet te vertrouwen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen