26-09-12 / Tagliatella met paddenstoelen en basilicum






















Het blijkt wel weer dat niet altijd alles lekker is uit het kooktijdschrift 'Koken en Genieten'. Uit de editie 71 pasta toppers had ik eerder een receptje geprobeerd van pasta carbonara. Iehl, dit was echt niet zo lekker als het eruit zag in het tijdschrift. De pasta had maar weinig smaak en carbonara was niet terug te proeven. Afgelopen weekend ging ik toch weer een recept proberen uit Koken en genieten, want we geven niet op. Ik was alleen dus ik lette wel op of het ook makkelijk te maken was voor een persoon. Het werd de tagliatelle met basilicum en paddenstoelen. Deze pasta was gelukkig wel erg lekker.

Wat heb je nodig (4 personen):

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 750 gram gemengde paddestoelen (Shiitake, oesterzwammen, champignons)
  • 1 bosje basilicum
  • 400 gram tagliatelle
  • zout en peper
  • 8 - 10 el olijfolie
  • 2 el citroensap

Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de paddestoelen schoon. Snijd de paddestoelen eventueel in kleinere stukjes. Was de basilicum en schud hem droog. Pluk de blaadjes van de takjes.
Kook de tagliatelle volgende de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olijfolie (of boter) in een grote pan. Bak hierin al roerend de paddestoelen. Bak de ui en de knoflook kort mee. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Giet de tagliatelle af en laat het uitlekken. Doe de tagliatelle terug in de ban en voeg de basilicum en de paddenstoelen toe. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct. 

10 opmerkingen:

  1. De combinatie klinkt lekker, maar is de pasta niet een beetje droog zonder een echte saus?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vond het niet te droog, omdat er nog citroensap over zit. Hoe je van pasta met echt veel saus dan zou je het misschien wel iets te droog kunnen vinden. Ik vond het lekker zo

      Verwijderen
  2. Ziet er heel lekker uit, taliatella is sowieso vaak een succes, jammie :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er goed uit! Vind basilicum altijd heerlijk om salades/brood/pasta's mee te versieren :)

    BeantwoordenVerwijderen