19-09-12 / Thermen Holiday Schiedam

Half 11 kwam ik met mijn moeder aan bij Thermen Holiday in Schiedam. En 's avonds rond half 10 vertrokken we weer. Een dag naar de sauna met een behandeling had ik als verjaardagscadeau gegeven aan mijn moeder. Slim cadeau, want zelf ging ik natuurlijk meegenieten van de sauna's en massage. De dag begon gelijk met de massage. De Aroma massage van 50 minuten had ik vooraf al geboekt. Dit is vooral een ontspannende massage waarbij erop een lichte manier gemasseerd wordt met etherische oliën (Oliën die gewonnen zijn uit planten). De oliën trekken dan in je lichaam/spieren. Van de week was het weer zo ver, want heel mijn nek, schouder en rug zaten vast. De masseuge gaf me de optie om wel met de oliën te masseren, maar dat ze meer druk kon gebruiken. Op deze manier wordt de bloedsomloop en de spieren aangepakt. Het zou minder ontspannend zijn en soms gevoelig kunnen zijn. Maar de massage was nog steeds heerlijk! Een massage is zo ontspannend en ik merk zoveel verschil met gisteren. Me spieren zijn een stuk losser. Een massage zou ik eigenlijk veel vaker moeten nemen. Mijn moeder had trouwens een bodypacking inclusief scrub en massage. Was ze ook heel tevreden over.

Daarna gingen we een kopje thee drinken met een stukje appeltaart. Ondertussen was het alweer 1 uur en was het tijd voor de sauna's en baden. Ik denk dat er ongeveer 10 sauna's waren, stoomcabine, een binnenbad, klein  buitenbadje, voetenbad en nog wat bubbelbaden. We hebben ook gebruik kunnen maken van de buitenbaden, want als het zonnetje scheen was het best lekker. Op het terras uit de wind hebben we nog een lekker sapje gedronken! Fijn was dat het er niet zo druk was, zelfs de wilde konijnen waren binnengedrongen en gingen op hun gemak gras eten. Eind van de middag hadden we nog een Babor gezichtsbehandeling. Dit was ook echt heerlijk en mijn huidje kan er voorlopig weer even tegenaan. Hierna kan je niet gelijk de sauna's in, omdat je huidporien etc openstaan. We dronken nog wat en half 7 besloten we om het laatste rondje sauna's te maken. De infrarood sauna, stoomcabine en de panorama sauna (mijn favoriet met de muziek sauna) waren de laatste drie. De dag sloten we af in het restaurant. Alles wat wij gegeten  en gedronken hebben was erg lekker en de gehele dag zijn we vriendelijk geholpen. Elysium was ik van de zomer geweest en ik moet zeggen dat dat er echt wel een stuk mooier uitzag. Het Elysium is dan ook wel wat groter. De Thermen Holiday is allemaal wat praktischer ingericht. Dit was verder ook prima alleen bij de kleedkamers en de behandelkamers kreeg ik wel echt een ziekenhuisgevoel. Dit mag van mij nog wel een opknapbeurt gebruiken. Maar mijn moeder heeft genoten van haar dag! Ik vond het ook een heerlijk, ontspannend dagje. En ik zou best nog wel een keer naar Thermen Holiday gaan. 

13 opmerkingen:

 1. Altijd fijn zo'n dagje! Ik ga binnenkort ook een keer met mijn moeder :) x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super leuk! Veel plezier alvast en geniet ervan

   Verwijderen
 2. Ik heb nog nooit een echte massage gehad.. Lijkt me heerlijk, maar ik ben ook onwijs kietelig, dus weet niet of ik het aan kan hahaha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben wel een beetje jaloers haha. Wat is een panoramasauna? Zijn jullie ook in zo'n koud badje geweest?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Panoramasauna was met uitzicht over de tuin haha Niet echt bijzonder, maar het rook er wel heel erg lekker. Er was ook een aquarium sauna. En nee, in zo'n koud badje ga ik niet;)

   Verwijderen
 4. Wat leuk zeg! Ik vind je bikini er trouwens echt superleuk uitzien!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oooh wat heerijk zo´n ontspannen dagje in de sauna, moet ik ook weer nodig doen. En wat fijn een massage en behandeling, lekker nagenieten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ah wat een heerlijk dagje! Lekker ontspannend ^^
  En heel gezellig natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lijkt me heerlijk zo'n dagje! Ik denk dat ik dat mijn moeder ook eens cadeau ga doen haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik doe het eigenlijk nooit, maar als ik dit zie wordt het misschien een keertje tijd?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor mij was het ook pas de tweede keer, maar het is echt heel fijn. Zeker een keertje gaan als je wil!

   Verwijderen
 9. Wat een leuk cadeau zeg! Fijn dat je zo hebt genoten. Kun je er weer even tegenaan:D

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een heerlijke dag heb je gehad toen! Ben je er eigenlijk nog wel eens terug geweest? Als ik dit zie dan weet ik dat ik daar wel vaker naartoe zou gaan.

  BeantwoordenVerwijderen