20-11-2012 / Lekkernijen in Rotterdam

Een tijdje geleden had ik al wat leuke plekjes, in Rotterdam, voor de lunch laten zien. Nu laat ik jullie een paar van mijn favoriete tentjes zien voor een kopje koffie of thee met iets lekkers! De super leuke bakkertjes en koffietentjes van New York mis ik nog wel in Rotterdam, waar niet in Nederland? Misschien moet ik dat maar gaan beginnen (ooit)!:p


Coffee Company
Ik begin gelijk met de Coffee Company, want dat is een van mijn favoriete plekken! De koffie heb ik nog nooit gedronken, want dat drink ik nou eenmaal niet. Mensen zeggen wel dat het lekker is, maar de thee en de sapjes zijn goed. De taarten en muffins variƫren elke dag, dus het is elke keer weer een verassing wat ze hebben. Ik kom hier graag in mijn tussenuren. Je kan hier makkelijk werken met je laptop, er is altijd wel een plekje te vinden (voor de grote bruine stoelen moet je wel een beetje geluk hebben), de sfeer is er fijn en de mensen die er werken zijn altijd super vriendelijk. De perfecte plek voor een kopje koffie. Ik ben fan! De locatie waar ik te vinden ben is bij Eendrachtsplein.


Ten to three Bakery
Dan hebben we Ten To Three Bakery. Alleen al voor de inrichting zou je hier een keertje heen moeten gaan. Het ziet er zo schattig uit! Belangrijker is natuurlijk wel dat de cupcakes er ook super lekker zijn. De beste cupcakes van Rotterdam, echt waar! Ben je niet zo dol op cupcakes, dan hebben ze ook nog andere lekkere baksels, maar bijvoorbeeld ook broodjes. Maar ik zou zeggen, koop een cupcake bij Ten To Three Bakery als je in Rotterdam bent! Je kan ze ook meenemen naar huis, dan krijg je er een schattig doosje bij:) (Het zit vlak bij de Bijenkorf)


Donuts en Bagels
Geen tijd of zin om ergens te zitten, maar wel trek in iets lekkers? Ga dan naar de metro van Beurs en je vindt de lekkerste donuts bij Donuts en Bagels. Elke dag kom ik hier langs en die donuts lachen gewoon naar je. Het is echt erg, maar ze zien er zo lekker uit. Vriendinnen van mij kunnen ze gelukkig ook niet weerstaan. We wisselen elkaar af om donuts te kopen en soms word ik gewoon verrast met een heerlijke roze donut met witte chocolade, yummie.

De Bijenkorf
De Bijenkorf in Rotterdam vind ik persoonlijk niet zo leuk om te gaan zitten. In Amsterdam is het wel heel erg fijn, maar de Bijenkorf in Rotterdam vind ik niet veel qua restaurant. Maar het gebak is en blijft nog steeds wel super. Die taartjes zien er altijd zo mooi uit en de geur die bij het bakkertje vandaan komt is moeilijk te weerstaan. Ik loop er dan ook altijd even langs om te kijken. Nu hebben ze ook weer allemaal lekkere chocolaatjes voor de feestdagen yummie. Ja het gebak van de Bijenkorf is toch wel een topper.


Dudok patisserie
Naast Dudok zit nu ook Dudok patisserie. Slim ideetje, want Dudok staat toch wel bekend om de heerlijke appeltaart. De Lily's cupcakes lopen volgens mij ook onwijs goed. Sorry Lily's cupcakes, maar ik vind die van Ten To Three Bakery toch echt veel lekkerder. Oke, bij de patisserie kan je ook lekker zitten met een kopje koffie of je kan de hapjes meenemen. Voor de verjaardag van mijn moeder had ik hier bijvoorbeeld scones gehaald en die waren onwijs lekker. Ze hebben ook allerlei soorten taarten, brownies, vers gebakken brood, croissants etc. Het zit aan de meent en dus midden in de stad!

De IJssalon 
Kennen jullie de IJssalon van Rotterdam al? Het zit aan de Meent en in de zomer sta je altijd wel in de rij. Maakt mij niet uit hoor, want ik ben een vaste klant! Dit ijs is zooo lekker. Je kan zien hoe het gemaakt wordt en dus helemaal vers. Het is nu niet echt de tijd voor een ijsje, maar heb je gegeten in de buurt dan zou ik het dessert overslaan en even naar de IJssalon lopen. In januari kan je er geen ijsjes meer kopen, maar in februari gaat het weer open. Mijn ultieme favoriet is de hazelnoot. Ik heb nog nergens zo lekkere hazelnoot op, zelfs de ijsjes van Italiƫ winnen hier niet van.

Lebkov & Sons
Als laatste (voor nu) heb ik Lebkov. Lebkov zit bij Rotterdam Centraal dus altijd makkelijk om iets te halen voor onderweg. Ik ga hier in de avond ook vaak wel wat drinken als ik net de trein heb gemist en een half uur moet wachten. Daarnaast ziet het er leuk uit en verkopen ze kwaliteit producten. Die salades ziet er ook altijd super goed uit. Word tijd dat ik een salade ga proberen. Verder haal ik eigenlijk altijd een groene of rooibos thee. De chocolade melk is er ook wel erg lekker en de sapjes zijn vers. Lebkov heeft er nu wel een concurrent bijgekregen met het opgeknapte Centraal station: de Starbucks. Ik zal wel zien waar ik het meeste zal komen. Alle drie zijn ze fijn:)

P.S. Het grote nieuws al gehoord? Laduree komt naar Antwerpen! 

17 opmerkingen:

  1. Mooie foto's! Die donuts zien er heerlijk uit :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ziet dat er allemaal heerlijk uit, krijg er spontaan honger van. Vind vooral de Ten to three Bakery er geweldig uitzien!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Coffee company is ook mijn favoriet! En Laduree in Antwerpen super!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh my jum jum hihi! Instant hongergevoel nu!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuke tentjes en aaaaah Laduree naar Antwerpen, yeah :)!

    X Laura

    http://bagsandsushi.com

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hihi, leuk. Ik kom nauwelijks in Rotterdam, maar in de kerstvakantie ga ik er wel heen om met een vriendin lekker te shoppen. Heel veel zin in! Misschien kunnen we dit lijstje gebruiken als we iets lekkers willen eten! Bedankt! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dudooook!!! Nom de lekkerste appeltaart!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wauw, die donut's zien er echt mega zoet en lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Die donuts whaaa! Goede tips als we een keer in Rotterdam zijn!



    www.sistersandsisters.com

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Leuke post dit! En alleen al die foto van die donuts maakt je blij toch?=) Ik ga dit weekend een dagje winkelen in Rotterdam en ga de tip voor ten to three zeker onthouden, thnx!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Mmm ziet er allemaal lekker uit!!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ziet er allemaal heerlijk uit! Leuk dit item, ben benieuwd wat er nog allemaal komen gaat:)!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wow, dat ziet er lekker uit! Nu heb ik trek in donuts haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wauw, Laduree naar NL, awesome. En die Ten to Bakery lijkt me super!

    BeantwoordenVerwijderen