14-11-12 / Pathe Time!

Playing for Keeps

Films die ik wilde zien staan nog steeds op mijn lijstje. Afgelopen maand ben ik te weinig in de bios geweest. Ted, Alleen maar nette mensen en Tinkerbell heb ik wel gezien. Ted en Alleen maar nette mensen vond ik tegenvallen. Misschien had ik er wel te veel van verwacht? Leuk om wel een keertje te zien, maar niet voor een tweede keer. De films waren een beetje over de top en minder grappig dan ik had verwacht. Hope Springs en Voor ik doodga staan nu nog steeds op de lijst. Deze films wil ik echt zo graag zien, maar het komt er gewoon niet van. En nu draaien ze ook al bijna niet meer! Kijken of ik nog ergens tijd kan vrijmaken om deze films te bezoeken.

Tot januari heb ik weer een nieuw lijstje gemaakt met films die ik wil zien. Er komen er weer genoeg uit dus mij kan je nu veel in de bioscoop vinden. Of ik alles ga zien van het lijstje? Dat zal wel niet, maar ik hoop wel veel weg te kunnen strepen.

De marathon (Comedy)
De Rotterdamse vrienden Gerard, Leo, Kees en Nico werken gebroederlijk samen in de garage van Gerard, maar de zaken gaan niet al te best. Het viertal komt op het lumineuze idee zich te laten sponsoren en mee te doen aan de marathon van Rotterdam om op die manier de garage van de ondergang te redden. Het is een comedy en dat is het volgens mij ook echt als ik de verhalen mag geloven!

The Perks of Being a Wallflower

The Perks of Being a Wallflower (Drama)
Een film over de prachtige hoogtepunten en verschrikkelijke dieptepunten op de weg van tiener naar het volwassen leven. Onderwerpen als vriendschap, populariteit en seks komen allemaal ter sprake. Dit verhaaltje staat op internet en de titel sprak mij niet aan, maar toen zag ik de trailer. De trailer heeft mij zeker nieuwsgierig gemaakt naar deze film. Het is trouwens gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen Chobsky. Ik ken het boek verder niet.

The paperboy (Thriller)
De broeierige thriller The Paperboy draait om journalist Ward Jansen. Ward wil de moord op een agent in zijn geboortestad onderzoeken, omdat hij denkt dat crimineel Hillary van Wetter ten onrechte ter dood veroordeeld is voor de gruwelijke daad. Hij wil de waarheid boven water halen en wordt geholpen door zijn naïeve broertje en Charlotte Bless. Het is een bizarre zoektocht naar de keiharde waarheid, vol met heftige emoties.

Amour - 15 november (Drama)
Anne, samenwonend en gepensioneerd met haar man in Parijs, krijgt een herseninfarct waardoor ze aan een kant van haar lichaam verlamd raakt. De twee gepensioneerde muziekleraren Georges en Anne wonen in Parijs. Hun dochter, ook een musicus, woont met haar gezin in het buitenland. De herseninfarct stelt de relatie tussen Georges, Anne en hun dochter behoorlijk op de proef. Volgens mij is dit weer zo'n typisch, prachtig, Frans verhaal.

Alles is familie - 22 november (Comedy, Romantiek)
Ja, op deze film verheug ik me echt. In Alles is familie is iedereen binnen de familie De Roover op een punt in zijn leven beland waarin het maken van cruciale keuzes onvermijdelijk is. Zo wil Winnie een baby, haar man wil dichter bij zijn gevoel komen, zijn broer wil geen verantwoordelijkheden en hun zwager wil zijn overleden vrouw terug.

Alles is familie

The words - 13 december (Thriller, Drama)
Rory Jansen slaagt er maar niet in om een succesverhaal neer te pennen. Toevallig komt hij in het bezit van een oude aktetas. Hierin vindt hij een oud manuscript, dit blijkt een onbekend topwerk te zijn. Door zijn honger naar succes geeft hij zich uit als schrijver van dit topwerk en wordt hij gelanceerdnaar de top van de schrijverswereld. Maar alles heeft een prijs, zijn succes staat onder druk wanneer een oudere man hem contacteert in verband met 'zijn' meesterwerk. Ook dit is een van de films waar ik me het meeste op verheugt. Het heeft best goede recensies en de trailer ziet er goed uit!

Playing for keeps - 20 december (Comedy, Romantiek)
Als profvoetballer George Dryer zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt, zit er weinig anders op dan terugkeren naar de plek waar hij ooit een gezinnetje had. Zijn ex-vrouw Stacie heeft wel een idee hoe hij de band met zijn zoontje Lewis kan herstellen: als nieuwe coach van zijn voetbalteam. George stemt in en is blij verrast dat zijn grootste fans niet op, maar langs het veld staan. De aandacht van de voetbalmoeders is aan de George wel besteed. Het terugwinnen van zijn ex-vrouw staat nog wel op zijn wensenlijstje... Voor deze film moeten we nog wel een maand wachten, maar vergeet hem niet!

So Undercover - 20 december (Actie, Comedy)
Molly Morris is een keiharde, jonge privé-detective en wanneer zij undercover moet doorgaan voor een beschaafde, gevoelige universiteitsstudente is dat voor haar verschil van dag en nacht. Ze moet de dochter van een belangrijke getuige beschermen. Terwijl de rechtszaak nadert en de situatie steeds gevaarlijker wordt, komt Molly erachter dat niet iedereen is wie hij lijkt te zien. Miley Cyrus heeft de hoofdrol in deze film, wat veel mensen zal aantrekken. Maar ik vind het juist een minpuntje. Ik vind haar niet leuk en soms behoorlijk irritant. Ook deze film komt pas eind december uit.

Welke film willen jullie zien?

18 opmerkingen:

 1. Flinke lijst! Ik heb gister ook een klein lijstje samen gesteld, iig nog james bond en alles is familie!

  X Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 2. The Words heb ik lekker al gezien in New York ;P Wil ook graag naar Alles is Familie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb de eerste die nu uit zijn allemaal al gezien. Op naar de rest. Zitten nog een heleboel leuke tussen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is een film kijken in de bioscoop toch heerlijk. The words, perks of being a wallflower en alles is familie wil ik ook nog heel graag zien. In december komt ook Anna Karenina uit, een heerlijk kostuumdrama, die wil ik ook heel graag zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. The Perks of Being a Wallflower is echt een aanrader, ik heb het boek een paar jaar geleden gelezen en vond de film echt fantastisch. Looper is trouwens ook een aanrader, heb ik 2 weken terug in Londen gezien en vond ik erg tof. Ik kan zelf niet wachten op the Hobbit en de nieuwe Iron Man film. Verder ben ik nu bezig met veel 80's films en staat On The Road klaar om gekeken te worden. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Looper? Dat ken ik niet! Ben benieuwd naar The Perks, het boek moet ik dan misschien ook gaan lezen!

   Verwijderen
 7. Ik heb zo zin in Alles is familie! Eindelijke weer een goede Nederlandse fim! JA!
  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou, je hebt alsnog véél meer nieuwe films gezien dan ik! ;) Kijk zelf erg uit naar Perks of being a wallflower, vind het boek erg goed dus ben zeer benieuwd! Helaas komt hij in Frankrijk om onbekende redenen pas eind december uit, dus ik moet nog even wachten... :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh vervelend is dat altijd! Nog een maandje wachten en dan kan je hem ook zien:) Het boek is dus ook wel een aanrader?

   Verwijderen
 9. De marathon blijkt heel leuk te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. The Perks heb ik al gezien en Alles is Familie staat nog op m'n lijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk!! Alles is familie lijkt me heel leuk om naar toe te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Alles is familie staat ook op mijn lijstje! En Voor ik doodga moet je echt zien, hele mooie emotionele film!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat hoor ik echt van iedereen! Ik moet hem inderdaad gewoon zien haha

   Verwijderen
 13. Ik wil heel graag naar alles is familie!! Als die net zo leuk is als Alles is liefde komt het helemaal goed;)!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Daar zitten een paar hele leuke tussen; wil ze ook heel graag zien! Soms zijn er zo veel leuke films tegelijk en soms heb je zin in de bioscoop en draait er eigenlijk niet zo veel. Maar voorlopig kunnen we er weer mee door geloof ik ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. The perks of being a wallflower wil ik zo graag zien! Maar de andere films lijken me ook leuk. Je hebt een leuke blog, je header is zo mooi! :)

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen