18-08-2012 / Fotoalbum













Ik wil het eens anders. Vorig jaar was ik nog lekker ouderwets aan het plakken, maar dit keer pak ik het anders aan. Hoe maak je het perfecte fotoalbum? Ik wil dus geen gebruik meer maken van lijm en een liniaal, maar van een software. Anouk had een positieve review geschreven over Pixum. Het programma biedt veel opties. Zo heb je keuze uit verschillende maten voor je album, genoeg keuze voor de indelingen van je pagina's, teksten toevoegen, achtergronden aanpassen en nog veel meer. Het album van Anouk ziet er goed uit. Natuurlijk zijn er ook nog winkels die deze service aanbieden. (Bijenkorf, V&D en Hema) Ik heb nergens ervaring mee en voor mij wordt het de eerste keer. Ik wil eerst een album maken van Singapore/Bali en als het bevalt maak ik er nog eentje van Valencia (+Madrid?). Pixum is een programma wat ik misschien wel ga gebruiken, maar ik wil eerst meerdere programma's met elkaar vergelijken. Hebben jullie ervaring en/of tips met een software om je fotoalbum te maken? Ik hoop dat jullie mij een beetje kunnen helpen!

14 opmerkingen:

  1. Leuk dat je een digitaal album wilt gaan maken:)! Ook fijn om te zien dat de positieve review echt word meegenomen!!

    Fijne foto's hierboven, ziet er zo heerlijk zomers uit allemaal!

    Wat vond je van het boek glazuur?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Pixum had je heel leuk beschreven! De software heb ik al even gedownload om te kijken en het ziet er wel heel erg handig uit:) Ik vond Glazuur erg leuk om te lezen en had het binnen een dag uit. Fijn verhaal en je hoeft niet na te denken. Van de week verschijnt er een review op mijn blog;)

      Verwijderen
  2. Pixum is inderdaad fijn! :D
    Glazuur lijkt me trouwens zo'n leuk boek!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een heerlijke foto's :) Foto boek moet je echt doen, dat is veel leuker dan op je computer de foto's door te nemen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Een fotoboek maken is echt leuk! Wel lastig om te kiezen tussen al die aanbieders. Ik heb zelf net een fotoboek besteld bij Fotogoed.nl maar hoe dat er uit gaat zien is nog even afwachten. Succes ermee in ieder geval.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Super post!J'aime beaucoup
    Angela Donava
    http://www.lookbooks.fr

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooie foto's, ik zelf maak eigenlijk nooit fotoboekjes dus heb er geen verstand van ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik gebruik altijd hema. Vind ik prima en je kan het zo duur maken als je zelf wilt!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb er geen ervaring mee, wel met Hema, naar daar had ik direct al software problemen mee en als ik er later mee verder wou (t album) dan was alles weg. Dus ja, geen Hema :-D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dan wordt je helemaal gek, als je telkens opnieuw kan beginnen. De Hema gaat het niet worden denk ik!

      Verwijderen
  9. Dat van de Hema had ik een keer bij het Kruidvat, ook geen aanrader dus ;) Vond Albelli (?) wel heel fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor de tip! Albelli kende ik nog niet, maar het ziet er wel goed uit. Ga morgen even de software downloaden om te kijken hoe het werkt. Thanks X

      Verwijderen