01-08-2012 / Eerste indruk van Singapore

De dag dat ik samen met mijn familie aankwam in Singapore, hebben we een rondje gelopen door Little India en richting de grote winkelstraat van Singapore gelopen. In Little India is ons hotel gelegen. Het is moeilijk te vertellen hoe het hier is op een zondagavond. Alle mensen hangen op straat, ik vraag me af wat ze in hemelsnaam aan het doen zijn. Wat nog vreemder was dat er alleen maar mannen liepen. Dus wat doen zij met die vrouwen? Echt gezellig kon ik het hier niet noemen en het stinkt er ook nog eens! Buiten Little India hebben wij wat gegeten, want hier krijg ik echt geen hap door mijn keel. De volgende ochtend hebben we nog een tempeltje bekeken in Little India en zijn we snel verder gegaan.

Little India
Welkom in Little India

Heel veel mannen op straat

Offers kopen om mee te bidden in de tempel

Tempeltje in een straat

De heilige koe in een tempelHet Arabische gedeelte in Singapore
De volgende dag zijn we eerst naar het Arabische gedeelte van Singapore geweest. Dit was een stuk schoner en gezelliger dan Little India. De grootste moskee van Singapore hebben we bezocht. Dit kan natuurlijk niet in een korte broek met een hempje... Een mooie blauwe jurk kreeg ik aan!

Onderweg naar de moskee kwamen we deze gekleurde (blokken) appartementen tegen. Het lijkt net nep!

Hard aan het werk.

De Sultan Mosque

Met allemaal gezellige restaurantjes en winkels in de omgeving

Schattige lampjes
Singapore Sling
Wat drinken deden wij in het oudste hotel van Singapore, Raffles hotel. Raffles heeft Singapore ontdekt. Dit is een prachtig hotel waar de beroemde cocktail Singapore Sling gedronken moet worden. Ik heb deze cocktail alleen geproefd van mijn vader en zus, want ik vind sterke drank niet lekker. Het leukste aan de Longe bar (waar wij wat gedronken hebben) is dat er op elke tafel pel pinda's staan. Dit is niet heel bijzonder, maar de schillen mag je lekker op de grond gooien!

Raffles hotel

Singapore Sling Cocktails

De originele Singapore Sling (Ik vond hem vies! De summer was lekkerder)

Heel veel schillen van de pinda's op de grond


Hierna zijn we naar het moderne gedeelte gelopen. Hier hebben we nog een heleboel gedaan en gezien. Onder andere gegeten op een dakterras op de 57ste verdieping van een gebouw! Hier zou ik hele dagen kunnen zitten, maar later meer op mijn blog over mijn eerste dag in Singapore.

19 opmerkingen:

 1. Zag het bij je zus ook voorbij komen en ik moet zeggen dat het er toch wel heel tof uit ziet allemaal! Mooie foto's! En heel veel plezier op Bali.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja ik loop een beetje achter vergeleken met me zus! Dank je wel:)

   Verwijderen
 2. Heel anders dan ik dacht over Singapore. Ziet er wel heel gaaf uit

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had ook heel iets anders verwacht van Singapore, maar dit was niet het in het moderne gedeelte. Het moderne gedeelte was echt hoe ik Singapore in mijn hoofd had. Luxe, hoge gebouwen, heel veel winkels en schoon.

   Verwijderen
 3. Waw, wat een andere wereld! Mijn mama heeft - als ze jong was - een maand rondgetrokken in Maleisiƫ, en sliep altijd bij de plaatselijke (vaak arme!) bevolking en heeft daarvan de zotste verhalen! Geniet nog van Singapore! Als ik onze goede vriend google mag geloven is het moderne gedeelte adembenemend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super tof om een maand door Maleisie te trekken. Zeker om de slapen bij de bevolking, dan leer je pas echt de cultuur kennen. Het moderne gedeelte van Singapore was zeker mooi.

   Verwijderen
 4. Wat een mooi verslagje. Bijzonder om te zien dat zo'n klein gebiedje zo divers kan zijn. Het ziet er prachtig uit! Alleen die pindaschillen op de grond, dat moet wel ongelofelijk onpraktisch zijn . . .

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ziet dat er geweldig uit zeg! Ik krijg meteen heimwee naar Indonesiƫ, daar doet alles me echt heel erg aan denken. Veel plezier nog verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn indruk van deze foto's : Waaaauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heb net al wat foto's bij je zus bekeken! Maar deze zijn ook erg mooi. Veel plezier in het prachtige stulpje waar jullie vandaag aankomen;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Het is inderdaad prachtig hier op Bali:)

   Verwijderen
 8. Volgens mij is het toch best een cultuurshock om daar te komen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja helemaal omdat wij in Little India met ons hotel zaten. In het moderne gedeelte heb je geen last van een cultuurshock. haha

   Verwijderen
 9. Wat een prachtige foto's! Ik zou daar zo graag nog een keer heengaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lijkt me geen fijne buurt, dat Little India! Verder echt mooie foto's, ben zelf ook heel benieuwd naar dat land!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Toffe foto's, krijg zo een goede indruk van het land.

  BeantwoordenVerwijderen