21-08-12 / Leuke boeken!


Lisette Jonkman won de Jill Mansen schrijfwedstrijd en kreeg een contract bij een uitgeverij. Met Glazuur won ze en het werd haar debuutroman. Sophie heeft aan haar stage een baan overgehouden bij een reclamebureau. Haar studievriendin, Karlin, heeft achter haar rug om bij hetzelfde bedrijf gesolliciteerd. Karlin heeft de slechtste sollicitatiebrief ooit geschreven, maar dankzij Sophie heeft ze toch de baan gekregen. Samen werken leek haar hartstikke leuk. Achteraf heeft ze hier spijt van gekregen, want Karlin werd haar baas. En Sophie deed alleen nog maar de stomme klusjes, zoals koffie halen (waar ze niet zo goed in was). Een groter probleem was dat Sophie verliefd was op de grote baas, (goddelijke) Rein. Helaas is Rein bezet door Karlin. Sophie laat zich niet verslaan en vecht zich terug op een geweldige manier! Ik kan alleen maar vol lof zijn over Glazuur. Het is een verhaal met veel verschillende personages, waardoor het echt nooit saai wordt. Lisette schrijft met humor en hard op lachen is heel normaal. Volgens mij is dat niet te vermijden. Als het goed is, is ze nu bezig aan haar tweede roman over nerds. Ik ben benieuwd en hopelijk is het net zo leuk als Glazuur!

Het tweede boek is Miss Communicatie van Astrid Harrewijn. Drie meiden wonen nog steeds in een studentenhuis (Didi, Iris en Lein). Didi is journalist en ze werkt nog maar een paar maanden bij het bedrijf als ze de coverstory over social media mag schrijven. Als enige vind zij het interessant waarom mensen stoppen met Twitter. Ze krijgt er veel commentaar op, maar ze zet door. Dat twee meiden zomaar vermist zijn, dat kan toch niet kloppen? De drie vriendinnen gingen naar Noordwijk voor een Twitterparty om research te doen. Didi ontmoette Joep op het feestje. Een onwijs leuke jongen, maar er was wel iets vreemds aan. Kon ik hem wel vertrouwen? Didi blijft hard werken aan haar columnstory om de waarheid boven tafel te krijgen. Miss Communicatie is een boek waar je in moet komen. Het is niet vanaf het begin spannend. De spanning loopt geleidelijk op en hoe verder je in het boek komt, hoe overwachter de situaties zijn. Het is een fijne chicklit en toen ik in het verhaal zat kon ik niet meer stoppen met lezen. Ik moest weten hoe het zou aflopen. Miss Communicatie is het eerste deel, want in Januari 2013 komt deel 2 uit: Miss Match. Het tweede deel ga ik zeker kopen, zal het net zo spannend, met humor en leuk zijn?
Daar komt de bruis van Melanie La'Brooy is een ander boek dan de vorige twee. Dit is echt een boek vol met humor. Van de drie beschreven boeken, heb ik hier het meeste om moeten lachen. Er zijn twee zusjes in het boek: Mimi en Sabrina. Hun ouders zijn er niet meer en de zusjes hebben geen contact. Mimi heeft geen verantwoordelijkheidsgevoel en ze was op wereldreis. Sabrina is de oudste van de twee en is een beroemde Australische televisiester. Mimi komt terug van haar wereldreis en gaat logeren bij hun tante. De zusjes krijgen weer contact, maar dat loopt niet altijd even soepel. Sabrina gaat trouwen met de knappe bankier Edward. Sinds de eerste keer dat Mimi Edward zag is ze verliefd op hem. Mimi gaat werken voor haar zus als bruidmeisje/weddingplanner. Mimi krijgt wel hulp van Claudia, een gewilde weddingplanner van de sterren. Claudia is natuurlijk niet zomaar een weddingplanner. Er gebeurt zoveel in het boek dat het niet te beschrijven is. Het ene geheim na het andere wordt onthuld. Natuurlijk, soms is het voorspel, maar er waren ook veel verassende elementen. Het bevat humor, liefde, drama en spanning. Ik denk vier elementen voor een goede chicklit.

Als je van deze genre houdt dan zijn dit drie aanraders om te lezen!

16 opmerkingen:

 1. Dat genre ben ik niet vies van! Vanmiddag maar eens snel naar de boekwinkel, kan wel een nieuw boek gebruiken. Thanks voor de review!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohhh heeerlijk chicklit! Heb van de week een heleboel nieuwe boeken besteld. Zitten vast een boel fijne boeken tussen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik houd wel van dit genre, dus ga het onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben niet echt voor het genre chicklit, maar ik heb al vrij veel dingen gehoord van Glazuur en ik ben benieuwd geworden. Die ga ik toch wel eens lezen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het boek lijkt me erg leuk, misschien toch maar eens voor een genre chicklit gaan..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ideale boeken voor te lezen als je op het strand, of in de tuin ligt met dit heerlijk weer. Ik heb glazuur zelf al gelezen en ik vond het een fantastisch boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toch een skijken in de boeken winkel!
  Bedankt voor je reactie op mijn blog!X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat tweede boek lijkt me echt leuk! Lekker straks als ik 10 uur in het vliegtuig zit ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik houd van zo'n boek, misschien ga ik die boeken lenen/kopen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Glazuur is echt een leuk boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Thanks voor de tips. Ik kan wel nieuw leesvoer gebruiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ze lijken me alledrie superleuk! Ik hou van chiclits :D

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb straks een paar weekjes vrij, dus bedankt voor de tips! Hopen dat het nog een beetje "lekker lezen in de zon" weer wordt/blijft! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb Miss Communicatie gelezen en vond 'm heel leuk! Glazuur heb ik in de kast staan en ben nu wel heel benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zelf heb ik het boek Glazuur tijdens mijn vakantie in Amerika gelezen, en ik vond het echt een erg leuk boek, ook vlot om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen