20-08-2012 / Amerikaanse taart





















Het feestje van mijn zus is weer voorbij en wat was nou het thema? Jullie hadden het al goed geraden bij mijn vorige post.  Het thema was Amerika! Aanstaande zaterdag vertrekt mijn zus voor 9 weken naar New York. De Barbecue ging aan (met het mooie weer) en er waren Amerikaanse gerechten. Als toetje heb ik een taart gemaakt. Wat een goede timing van de Glamour, want in de uitgave van Augustus 2012 staat een recept van een Amerikaanse taart. Oorspronkelijk komt het uit het kookboek 'One more slice'. Een kookboek wat ik nog nooit heb gezien, maar waar ik nu wel nieuwsgierig naar ben geworden. De taart was geslaagd en iedereen heeft ervan gesmuld.

Wat heb je nodig
Deeg
150 gram koude boter (ongezouten), in blokjes
275 gram bloem
30 gram poedersuiker
1 scharrelei
halve eetlepel water
100 gram witte chocolade
500 gram droge bonen

Vanillecreme
1 vanillestokje
500 ml melk
150 gram suiker
7 eierdooiers
75 gram maizena
50 gram boter op kamertemperatuur

Vlag
125 gram bosbessen
400 gram frambozen 
poedersuiker

Bereidingswijze
Voeg in een mengkom de bloem en de poedersuiker samen. Wrijf de blokjes boter hierdoor. Voeg het ei en het water toe en meng het deeg totdat het een geheel wordt (daarna niet meer kneden). Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een rechthoekig bakblik in met boter en rol het deeg uit. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Bedek alles met bakpapier en strooi er drogen bonen over of speciale korrels voor blind bakken. Het gaat erom dat er iets zwaars op het deeg ligt, zodat het deeg niet te te veel rijst. Bak de taartbodem ongeveer 5 minuten. Verwijder het bakpapier met droge bonen en bak de taart nogmaals 5 minuten of tot die goudbruin is. 
Hak de chocolade in stukjes, smelt deze au bain-marie en bestrijk de bodem en de randen van de taart met de gesmolten chocolade. Laat de taartbodem afkoelen.

Verwarm de melk met het vanillestokje, haal het stokje er even uit en schraap het merg eruit. Doe het vanillestokje terug in de pan. Klop in een mengkom de suiker met de eierdooiers en de maïzena met een elektrische handmixer tot een luchtig geheel. Haal het vanillestokje weer uit de melk. Giet de melk er langzaam bij, terwijl je rustig blijf kloppen met de hand. Schenk het mengsel terug in de pan en breng het aan de kook, blijf stevig kloppen. Giet het terug in een schone kom zodra het mengsel dik is geworden. Smelt de boter in de warme room en klopt tot een glad mengsel. Laat de vanilleroom afkoelen in de ijskast.

Bestrooi de randen van de taart royaal met poedersuiker. Strijk de vanilleroom uit over de bodem. Leg in een hoek de bosbessen in de vorm van een rechthoek. Leg de helft van de frambozen in horizontale rijen en laat telkens 1 rij leeg. Bestrooi de frambozen met poedersuiker totdat ze helemaal besneeuwd zijn. Vul de lege rijen op met de rest van de frambozen. Ik had niet genoeg frambozen (500 gram) en heb de tweede helft door de midden gesneden. Dit kon ook prima, maar als je de taart wil maken zou ik   extra veel frambozen kopen.

27 opmerkingen:

  1. Ziet er alvast heerlijk uit. Met kleine aardbeitjes (of in stukjes gesneden) ipv die frambozen zal het ook wel lekker zijn denk ik. =)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat zal ook zeker lekker zijn! Ik had nog getwijfeld tussen aardbeien en frambozen, maar frambozen vond ik wel eens leuk voor de afwisseling.

      Verwijderen
    2. En om juist te zijn moet je net 50 bosbessen er op leggen hé =)

      Verwijderen
  2. Jaaa ik had hem ook al voorbij zien komen. Ziet er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke taart! Ziet er lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wow, superleuk! Deze ga ik zeker ook een keertje maken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Lekker! Je kan ook kiezen om een andere vlag te maken of een printje.

      Verwijderen
  5. Hij ziet er superleuk uit :D
    Hoeveel mensen konden hiervan eten?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De taart is voor ongeveer 20 mensen en dan heb je redelijke stukken.

      Verwijderen
  6. Ah die is ubertof! Bijna zonde om van te eten, maar ja dat is dan ook weer zonde hihi! Lekker :D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij hebben de taart lekker opgegeten! inderdaad zonde om te laten staan toch?

      Verwijderen
  7. Heerlijk recept, en wat ziet de taart en supergaaf uit!! Echt heel erg leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zó leuk! Bijnaaaaaaaa zonde om op te eten! ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wauw prachtige taart en ziet er ook super lekker uit!

    X

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat super leuk zo'n taart! Ziet er daarnaast ook heerlijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dankje voor je lieve comment! Wat een prachtige en lekkere (denk ik) taart zeg!
    X

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ziet er super lekker uit zeg! Jullie hebben vast een leuk feestje gevierd! x

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Leuk thema, en die taart ziet er geweldig uit! Was vast een mooi feestje :)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Deze taart ziet er heel erg lekker uit. Ik ben sowieso gek op taarten met fruit.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. wow ziet er overheerlijk uit! ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  16. love this cake. what a fun idea. america america :D


    xx m

    http://thisishowwerule.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen