24-03-2013 / Sunday food 'Hazelnoot cake'




Een hazelnoot cake volgens het recept van Laura Zavan, Mijn Little Italy.

Wat heb je nodig
  • 200 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 120 gram zachte boter
  • 150 gram ricotta
  • 250 gram hazelnoten
  • 3 eieren
  • schil van 1/2 ongespoten sinaasappel
  • 1 zakje bakpoeder

Verwarm de oven op 180 graden. 
Rooster de hazelnoten in 2 minuten goudbruin in een een koekenpan. Wrijf ze daarna tussen je handen om de velletjes te verwijderen. Hak circa 180 gram van de noten fijn. Rasp de sinaasappelschil. 

Klop de suiker door de eieren. Voeg eerst de boter, de ricotta en de sinaasappelschil toe en daarna het mengsel van de bloem, bakpoeder en de gehakte hazelnoten. Meng alles goed. 

Giet het beslag in kleine ingevette met bloem bestoven vormpjes, 6 stuks. (ik had een grote cakevorm gebruikt) Hak de resterende hazelnoten grof en druk ze licht in het beslag. Bak de cake 20 minuten in de oven (bij een grote cakevorm zal de cake wel wat langer in de oven moeten staan).  

17 opmerkingen:

  1. Yummeh! Het ziet er heerlijk uit ^_^
    Ik hou van hazelnoten dus ik ga dit snel eens maken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker en door de hazelnoten ook nog eens (een beetje) gezond!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. That's looking nommable! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heerlijk zo met hazelnoten. Goeie combi! X

    BeantwoordenVerwijderen
  5. lekker, volgens mij kan je op deze manier meerdere 'speciale' cakes maken.. Deze winter maakte ik een kruidnootjescake

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heerlijk! Vooral voor een zondag zoals gister!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dit ziet er goed uit! Lekker ook op eens te maken in het weekend. Had er nooit over nagedacht om dat eens te doen, leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Yummie, dat klinkt geweldig (en ziet er ook fantastisch uit!)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Een heerlijk recept voor de Pasen. Alleen weet je zeker dat 20 minuten genoeg is? Helaas is mijn uitvoering van jouw recept net helemaal mislukt :-( te nat gebleven. Heb een zakje bakpoeder van backin gebruikt a 16 gr is dat genoeg ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh wat vervelend is dat altijd! 1 zakje bakpoeder moet genoeg zijn. Weet je zeker dat de oven echt 180 graden is? Bij ons zegt de oven bijvoorbeeld dat het 180 graden is, terwijl de aparte temperatuur meter 150 graden aangeeft. Daar zou het eventueel aan kunnen liggen, want dan kan het zijn dat de cake zo 20 minuten langer in de oven moet. En anders gewoon nog even 10 minuten in de oven laten staan. Dan checken met bijvoorbeeld een sateprikker of het niet te nat is. Anders weer 5 a 10 minuten laten staan, tot dat het goed is.

      Verwijderen
  10. Dank je, uiteindelijk inderdaad nogmaals in de vorm en verder gebakken. Hij was erg lekker, niet mooi maar ja de smaak is belangrijker! Misschien dat kleine vormpjes of een groot blik nog uitmaakt. Volgende keer beter:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Gisteren het recept uitgeprobeerd, super!

    Wel een paar aanpassingen aangezien ik niet alle ingrediƫnten in huis had.
    In plaats van de ricotta heb ik Huttenkase (cottage cheese) gebruikt, en omdat ik niet genoeg hazelnoten had, heb ik een appel in hele kleine blokjes er bij gedaan. Had hem ook wat langer in de oven, ongeveer 35 min.

    BeantwoordenVerwijderen