03-03-13 / Sunday food 'Warme foccacia met brie'

De warme foccacia met brie eet ik maar al te graag bij Dudok. Wat daar precies op zit, dat weet ik niet zo goed. De volgende keer eens beter opletten. In ieder geval brie, honing, tijm, granny smit en een dressing. Ik had afgelopen week echt trek in dit broodje en ik heb hier mijn eigen variant van gemaakt. Super lekker! Waarom heb ik dit niet eerder thuis gemaakt? De combinatie van brie, appel en honing is echt perfect.

Wat heb je nodig
 • Foccacia
 • Brie
 • Parmaham, coburgerham of serranoham
 • Honing
 • Tijm
 • Appel, Granny Smit
 • Alfalfa
 • Olijfolie

Neem een foccacia en snij dit in gelijke stukken. Je kan verse foccicia broden kopen of eentje die je nog even in de oven moet doen. Ik had een foccacia gekocht die eerst in de oven moest. Verwarm de foccacia volgens de verpakking.

Snij vervolgens het brood door de midden en doe er honing en ham op. Dit mag goed belegd zijn. Leg bovenop het broodje de brie (ik had twee plakken en dat was meer dan genoeg). Leg het broodje terug in de oven en verwarm het ongeveer nog 3 minuten, tot dat de brie gesmolten is.

Snij ondertussen de appel in dunne reepjes. Is de brie gesmolten? Haal het uit de oven, strooi er wat alfalfa overheen, een klein beetje olijfolie en de appelreepjes. Smullen maar!

10 opmerkingen:

 1. Hmm ziet er echt heel lekker uit hoor, alleen klinkt behoorlijk ongezond hihi met al die honing en het brie! Misschien een keertje als ik een hele goede gezonde week achter de rug heb ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh hmm dat ziet er lekker uit. Vooral met honing, ik hou van het zoete!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hmmm, dit ziet er heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lekker! Een gezonde optie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ooh dit ziet er heerlijk uit! net alsof je bij een restaurant eet!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. JAMMIE Dit ziet er echt goddelijk uit! Bijna niemand die ik ken vindt brie lekker dus ik ga dit zeker een keertje maken als ik lekker een ik-momentje heb haha :)

  BeantwoordenVerwijderen