Wat heb je nodig?
- 75 gram boter
- 150 gram bloem
- 6 eieren
- zout en peper
- 200 gram spekreepjes
- 5 takjes tijm
- 200 gram gruyere
- 200 ml slagroom of creme fraiche
Kneed van de boter, de bloem, 1 ei en een snufje zout een soepel deeg. Vorm een bal van het deeg en laat dit minstens 1 uur, afgedekt in de koelkast rusten.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dunne plak. Bekleed een ingevette en met bloem bestoven taartvorm met het deeg en de snijd de randen bij.
Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht. Leg een vel bakpapier op de deegbodem en veredel er bakbonen over. Bak de deegbodem 10-12 minuten in de oven.
Verhit een koekenpan en bak daarin de spekreepjes in 4-5 minuten goudbruin. Was de tijm, schud hem goed droog en ris de blaadjes van de takjes. Snijd de gruyere in blokjes.
Neem de bodem uit de oven en verwijder het bakpapier met de bakbonen. Verdeel het spek, de tijm en de gruyereblokjes over de bodem. Klop de overige 5 eieren los met de slagroom of creme fraiche en beng op smaak met zout en peper. Giet het mengsel in de deegbodem en bak de quiche 35-40 minuten in de oven.
Hmmm heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenIk heb dit wel eens gemaakt alleen dan met meer groentes erin.
Leuk recept!
Lekker!! Ik vind quich ook zo lekker!!
BeantwoordenVerwijderenIk vind het zo lekker! Ga dit recept ook even opslaan! :)
BeantwoordenVerwijderenIk ben dol op quiche!
BeantwoordenVerwijderenziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenIk sta er altijd verbaasd van hoe mensen food zo lekker op de foto krijgen.. jammm :)
BeantwoordenVerwijderenLekker!
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk inderdaad in combinatie met een kopje soep. Ook lekker als je een druk weekend hebt. Kun je de soep en quiche mooi 2 dagen eten;)!
BeantwoordenVerwijderenKlinkt lekker!
BeantwoordenVerwijderenDeze reactie is verwijderd door de auteur.
BeantwoordenVerwijderenHopelijk doet 'ie het nu wel goed? Het ziet er in ieder geval lekker uit, Mar!
BeantwoordenVerwijderenMmm die quiche ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenQuiches zijn inderdaad heerlijk! Ideaal voor op de zondag idd.
BeantwoordenVerwijderen