08-02-2013 / Wonen in Singapore?


Ik heb mijn zinnen gezet op, jawel Singapore! Zoals eerder te lezen, was ik erg aan het twijfelen tussen vier grote steden voor een stage. Ik moet zeggen dat ik aan nog veel meer landen en steden gedacht heb en bijna alles lijkt me wel leuk, maar je moet uiteindelijk een keuze maken. Helaas is dat nou net geen sterk punt van mij, beslissingen maken. Toch moest het gebeuren en Singapore speelt het meeste in mijn hoofd, onbewust zocht ik het meeste naar stages en het communicatievak in Singapore. Een ding weet ik wel als het het buitenland wordt, dan ga ik naar Aziƫ! Het ene moment ben ik 100% overtuigd dat ik naar het buitenland moet gaan voor een half jaar en zie ik het al helemaal voor me. Een dag later kunnen zo weer de twijfels komen. Vooral het idee om in een bedrijf te werken, een andere taal (dit vooral!) en zonder enige kennis of ervaring van het communicatievak maakt het soms toch wel een beetje eng. Nou een beetje eng, zeg maar gewoon doodeng. Dan lijkt het me verstandiger om gewoon lekker in Nederland te blijven. Die taal spreek en schrijf ik tenminste goed. Maar je moet ook uitdagingen aangaan en mij lijkt het helemaal geweldig om een half jaar in Singapore te wonen. Natuurlijk zorg ik dan voor minimaal 1 overnachting in het Marina Bay Sands hotel, zodat ik dit keer een duik in het zwembad kan maken.

Dat is natuurlijk niet de reden dat ik naar Singapore wil. Afgelopen zomer was ik daar en ik vond het fantastisch. Je loopt er van de ene wij naar de andere en de verschillen zijn enorm. Er is hier volgens mij van alles te doen en ook niet onbelangrijk is dat het economisch sterk opkomend is! Ik denk dat ik het daar wel een aantal maanden kan uithouden. Nu is het zoeken, zoeken en nog veel meer zoeken. Durf ik de stap te maken?

15 opmerkingen:

 1. Spannend zeg! Ik heb hele goede verhalen gehoord over wonen in Singapore! Wel wennen natuurlijk dat veel zaken in de openbare ruimte verboden zijn (kauwgom bijvoorbeeld...) maar zeker een super ervaring. Ben benieuwd of je de stap durft te wagen. Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat eens buiten je comfortzone stappen door in Azie te gaan wonen voor een tijd heel goed uit kan pakken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het lijkt me heel eng om helemaal naar Singapore te gaan. Alleen in ieder geval. Toen ik 5 was ben ik er ook geweest, maar ik kan me er amper wat van herinneren. Ik zou het echt heeeel knap van je vinden als je de stap durft te zetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een jaar geleden ook gedacht om in Singapore stage te gaan lopen, maar wat me tegenhield was dat ze niks regelden vanuit studie en ik mijn studie, huur etc zelf moet betalen. Als mijn ouders het konden betalen was ik zo gegaan, maar helaas. Singapore lijkt me fijn vanwege juist de taal, in Kuala Lumpur spreken ze meer met gebrek en Singapore lekker Engels. Gewoon doen toch?
  P.s. misschien haalt mijn artikel je wel over http://stylespy.nl/waarom-een-wereldreis-maken/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ontzettend gaaf. Ik zou zo'n stap niet durven zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, wat tof! Suuuuuupergaaf lijkt me dit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super tof! Echt heel gaaf dat je dit gaat doen!! Go for it!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Spannend hoor, ik zou het zeker doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als ik jou was, zou ik het doen! Ik ga zelf na m'n havo (ik zit nu in de 4e, in de 5e ben ik hopelijk meteen klaar) naar Amerika voor high school.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. High school moet ook geweldig zijn! Gaaf vooruitzicht toch?

   Verwijderen
 9. Wauw, doen, doen,doen!! Dat lijkt me heel erg gaaf. Hou ons op de hoogte, want ik ben erggg benieuwd:D!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ah wauw, Singapore! Eigenlijk moet je echt de kans grijpen om lekker naar het buitenland te gaan. Laat je niet terughouden door taal, dat lost zich vanzelf helemaal op zodra je daar een tijdje bent

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat onwijs gaaf! Goed om te horen dat je er toch over nadenkt :) Ik zou zeggen: doen! De taal leer je heel snel, zeker omdat je al een basis hebt en je kunt maar altijd beter spijt hebben van de dingen die je gedaan hebt dan van de dingen die je niet gedaan hebt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Klinkt super gaaf! Doordat je daar niet anders kan dan een andere taal spreken, leer je dat juist wel heel erg goed. En zolang je je wil toont hebben mensen daar echt wel geduld voor. Ik zou daar je keuze niet op laten vallen. Gewoon gaan!!

  BeantwoordenVerwijderen