20-02-2013 / Londen: Shopping en Camden Market

Londen dag 2! De weer apps gaven geen goed nieuws: regen en sneeuw. De dinsdag zou het beter weer worden en in ieder geval droog. Zo besloten wij om maandag lekker te gaan shoppen en dinsdag de toerist uit te hangen. De dag begon met een lekker ontbijtje bij de Starbucks en daarna namen we de metro richting Covent Garden. In deze buurt hebben we de ochtend rond gelopen. Het was er wel erg stil, maar dat komt waarschijnlijk omdat het vies weer was en een maandagochtend. Normaal is het de wijk met de straatmuzikanten. Ik geloof zeker dat dit een erg gezellige buurt is, zeker in de zomermaanden. Er zitten hier genoeg leuke etenstentjes, winkels en het marktgebouw. Het marktgebouw was nu ook vol met kraampjes met antieke dingen. Vanaf hier liepen we door naar de Primark bij de metro Tottenham Court, op aanraden van Wanderlust. En de rest van de dag, tot 7 uur, shopten wij bij Oxford street. Wat een enorme straat met veel zijstraten waar je kan shoppen tot je neervalt. Wij hebben ook lang nog niet alles gezien, maar de winkels gingen al dicht. Toen was het ook wel genoeg hoor. Tot het warenhuis Selfridges zijn we gekomen, dus dat is toch bijna heel Oxford Street. Jemig, wat was die straat lang zeg, niet normaal. Het was nog even zoeken waar Victoria Secret zat, maar ook die hebben we uiteindelijk gevonden. Handig die opvallende roze tasjes bij shoppende mensen(A). Mijn aankoopjes zal ik later aan jullie laten zien. Nadat we de spullen naar het hotel hadden gebracht, uitgerust en omgekleed waren gingen we Londen nog even in om te eten. Er lag ook nog een cupcake op ons te wachten, want die hadden we gekocht bij Topshop. Eind van de avond liep ik nog even alleen naar Starbucks, mijn vriendin nam vast een douche en kroop in bed, en zo dronken wij een heerlijke theetje (rooibos/vanille met honing mijn favoriet!) en aten we daarbij een cupcake met coconut. De nacht hebben we nog heerlijk gekletst over van alles en nog wat. Een vriendin die ik heb leren kennen op de middelbare school en daar heb ik toch een geluk meegehad!:) Toen ik alleen even naar de Starbucks liep (10 meter haha) voelde ik me wel thuis in Londen en ja hier zou ik ook wel een half jaar stage kunnen lopen!

De volgende dag hingen we de toerist uit, maar dat is nu niet belangrijk! Ik kreeg als reacties dat wij Camden Market MOESTEN zien. Nou dat hebben wij dus even opgezocht en zp pakten wij de metro die kant op. Wat ons te wachten stond wisten wij totaal niet. We belandden letterlijk in een andere wereld, geweldig. Londen heeft zoveel kanten en dit was echt heel apart. Al die markten bij elkaar, en ja ook hier verkopen ze allemaal hetzelfde, maar dat maakt niet uit. Het gaat om de sfeer die er hangt en die is fijn. Beetje een hippie gevoel. Bedankt voor de tip (Nina Josephine & Anouk)

15 opmerkingen:

 1. Zo leuk om te zien en te lezen. Camden Market en Covnt Garden zijn inderdaad super leuk :) Toffe foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben dol op Convent Garden. :) Vind het zo leuk daar. Camden Town vind ik ook geweldig, als je nog tijd over hebt, is Brick Lane ook echt een aanrader. Seems like you're having a good time!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Brick Lane onthouden voor de volgende keer dan! Terug wil ik sowieso haha

   Verwijderen
 3. Ziet er super leuk uit, ik wil ook echt naar Londen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super gezellig.. Ik wil ook zooo graag! Super :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke foto's, Camden Market is leuheuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er gezellig uit!! Camden Market is echt leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ohh leuk Londen! Ik wil ook!! Ziet er erg leuk uit allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat was het rustig in Camden Town zeg! Alle keren dat ik er ben geweest kon je over de koppen lopen en was er dus echt geen kans om op die scooters te kunnen eten haha. Ik vind Londen geweldig, maarja dat is algemeen bekend haha. Je had moeten ontbijten bij Patisserie Valerie in plaats van Starbucks, lekkere eitjes op toast! Ik kan niet wachten om weer terug te gaan naar Londen, gek wat die stad met je doet.. Zo betoverend...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Serieus? Nu was er echt niemand haha, genoeg plek op de scooters. Maar overal was het wel stil in Londen! Patisserie Valerie heb ik volgens mij ook helemaal niet gezien, maar ook onhouden voor de volgende keer. Ik zag op Twitter iets voorbijkomen over Londen? Binnenkort weer terug?

   Verwijderen
 9. Wat een leuke foto's! Camden Town is een van mijn favo plekjes.. heb er nog een aantal maar moet zeggen dat ik de namen van die straten kwijt ben! Londen is zo'n gave stad, en eigenlijk ben je er zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Camden is awesome. En ik zie op een van de foto' net een stukje van mijn favoriete Mexican

  BeantwoordenVerwijderen