12-06-2013 / Gorilla bar chocolate


Als chocoladeliefhebber test ik verschillende merken uit. De Chocolatemakers kwam ik tegen op het internet en zij hebben een mooi verhaal achter hun chocolade.

"We zoeken en importeren kleine hoeveelheden biologische cacaobonen van bijzondere kwaliteit. We kopen de bonen direct bij de boeren voor een eerlijke prijs. Vervolgens begint het hele proces van handmatige selectie, het roosteren van bonen, het maken van de nibs (kleine stukjes cacao boon), malen en walsen. Elk soort boon heeft zijn specifieke eigenschappen die wij zoveel mogelijk proberen terug te laten komen in de chocolade. Onze repen maken we met veel plezier en aandacht voor het ambacht en kwaliteit."


Zij werken samen met boeren uit Congo en hun manier van werken zorgt voor eerlijke en biologische chocolade. Deze chocolade is te koop in de vorm van Gorilla bars. Het heeft niet zomaar deze naam gekregen, want door middel van deze chocolade helpen zij mee aan leefgebied voor de laatste berggorilla's in de wereld. De repen zijn verkrijgbaar in de smaken melk en puur.

Na het zien van de site en het verhaal er achter gelezen te hebben moest ik ze proeven. Bij de Marqt in Rotterdam kocht ik een Gorilla bar melk. Je proeft de kwaliteit van chocolade en het is echt chocolade. Bij veel chocoladerepen is de echte smaak van chocolade toch verdwenen. Nu niet en ik vind het dan ook lekker. Aan een/twee blokjes chocolade heb ik al genoeg en kan ik er extra lang van genieten (en je eet niet gelijk een reep op!).

Op de site zijn de verkooppunten te zien en zij hebben ook een online shop. Eerlijke, biologische en heerlijke chocolade!

9 opmerkingen:

 1. Oew, ik ga even op hun site kijken, mooi initiatief :) Overigens staat er in de tweede alinea onder de laatste foto 'moest ik zo roep proeven.' ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook gek op chocola dus deze wil ik ook wel eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi initiatief! Nu ben ik ook wel benieuwd naar die gorilla repen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt goed en fijn dat je echt kunt merken dat de kwaliteit goed is!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat je nog 'echte' chocolade kunt kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Erg mooi initiatief! En wat vervelend dat het nou net om chocolade gaat;)!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bedankt voor het delen. Chocola is heerlijk en nog lekkerder als het "eerlijk" is

  BeantwoordenVerwijderen
 8. nu ook in alkmaar te koop bij puuranna! www.puuranna.nl

  BeantwoordenVerwijderen