16-10-2013 / Travel favorites

Reizen is een van de mooiste dingen. Ik heb het geluk gehad dat ik al op veel mooie plekken ben geweest, maar ik wil nog veel meer zien. Deze tag zag ik voorbij komen op verschillende blogs en vind ik zeker de moeite waard om in te vullen. Binnenkort ga ik weer een weekje weg, maar nu blik ik terug op heel veel fijne reisherinneringen.Favorite hotel Tanjung Rhu resort, Langkawi (2005 & 2011)
Een lastig vraag, maar eigenlijk ook weer niet. Er zijn zoveel mooie hotels, maar Yanjung Rhu resort heeft iets speciaals. Een prachtig kleinschalig hotel, vriendelijker personeel kan je niet wensen, heerlijke spa tot de beschikking, verrukkelijk eten en een wit strand. Wat wil je nog meer? Nou misschien nog die geweldige kamer en de makkelijke roomservice... Een droomhotel waar ik twee keer ben geweest.

Favorite travel-friendly beauty product? Argan Secret Oil from Marrakech
Deze olie is sowieso mijn beste beauty vriend, maar op vakantie is het onmisbaar. De olie beschermt je haar goed tegen zon, zee, strand en het ruikt zo lekker.

Favorite destination for shopping? New York (2008, 2009 & 2012)
Shopwalhalla's Hong Kong, Singapore, Londen zijn heerlijk, maar winnen het niet van New York.  Londen is ook fantastisch en makkelijker voor een korte shoptrip. Maar New York is gewoon perfect! Duidelijk toch?


What's the scariest thing you've ever done on a trip? Duiken met slecht weer (2004)
Echt hele enge dingen heb ik niet gedaan of ik sta daar niet bij stil. In Kenia ben ik wel voor de eerste keer gaan duiken en ik vond het verschrikkelijk. Het was slecht weer, maar uiteindelijk zijn we wel gegaan. Het begon al bij het begin dat ik niet eens onder water kwam haha. Mijn broer maar wachten daar beneden, maar telkens trok de ruwe zee mij mee omhoog. De zee was onwijs wild en onderwater was ook echt niets te zien, pikkedonker. Wij kwamen niet fit bovenwater. De ervaren duikers waren niet eens gegaan, omdat het zo slecht was.

Favorite destination to relax? Italie (... & 2010)
Hmm, ik kan genoeg plekken bedenken waar ik helemaal tot rust kan komen. Het Tanjung Rhu Resort is daar een van, Bali is een fantastisch eiland om te ontspannen, Central Park, Santorini is een ander fijn eiland om bij te komen, maar dan ga ik toch voor Italië. Italië is een land waar ik al vaak ben geweest en nooit genoeg van zal krijgen. De laatste keer hadden we een huis gehuurd, de hondjes waren mee, af en toe bezochten we een stadje, 's ochtends haalden we ontbijt bij de bakker, 's avonds uit eten, liggen bij het zwembad, filmpjes kijken, potje tennissen, een betere manier om te relaxen is er volgens mij niet. Goed eten, mooi weer, familie en een fantastisch land.

Strangest thing you've ever eaten? Keniaans wild (2004)
Echt hele vreemde of vieze dingen eet ik gewoon niet. Als ik het niet vertrouw dan sla ik de maaltijd wel over, maar in Kenia heb ik wel echt bizarre dingen gegeten, wilde dieren, zoals krokodil en struisvogel. Volgens mij was het bij restaurant The Carnivore in Nairobi. Is een bekend en goed restaurant, maar voor mij hoeft al dat vlees niet.

Best meal you've ever had & where? Onmogelijk
Is dit serieus een vraag? Best meal? Dat kan ik echt niet kiezen! De hamburger in Kuala Lumpur, de biefstuk in Singapore, risotto op Santorini, pizza's van Italië, satestokjes uit Maleisie, cupcake van Magnolia Bakery, lunchen bij het tentje op de hoek in SoHo New York, gebakjes van patisserie GMB, dineren bij Potato Head op Bali, schaafijs op Hawaii, French toast in San Fransisco, Parijse salade, ontbijtje bij Le Pain Quotidien Covent Garden, croissant met nutella in Italië, bij Chipotle in New York... Ik kan nog uren door gaan zo.No fail airplane outfit? Comfortabel en laagjes
Je weet nooit hoe de temperatuur zal zijn in een vliegtuig. Je kan bevriezen of het zweet breekt je uit en dat kan tijdens een vlucht ook nog wel eens wisselen. Ik zorg altijd dat ik laagjes aan heb of een extra trui/vest mee heb. En altijd sokken aan!

Wat is jouw favoriete bestemming om te relaxen? 

5 opmerkingen:

 1. Leuk, deze tag! Een mooi moment om even stil te staan bij alle herinneringen, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaaa leuk om te lezen deze tag! Haha ik kon ook geen maaltijd kiezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijne blog, leuk om te lezen! En NYC is duidelijk de beste shop stad ooit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke vragenlijst! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke tag! En New York vind ik sowieso de beste stad ;)

  BeantwoordenVerwijderen