29-10-2013 / Running: Just do it

Dit dus.... Mijn deelname staat nog niet zo lang vast, zeg bijna twee weken. En het is al over drie weken! Veel vertrouwen had ik niet: überhaupt had ik de 15 km gelopen nog niet gelopen (het langste was 8 km volgens mij), dan heb je natuurlijk nog die heuvels en toen meldde mijn zus ook nog het leuke feitje dat het binnen een tijdslimiet moet anders wordt je gediskwalificeerd. Serieus? Je gaat toch niet zeggen dat je voor de finish tot ziens kan zeggen? Waar ben ik aan begonnen? van de 4 mijl naar de 15 km?

Ik hou wel van een doel en daar ben ik nu keihard voor aan het trainen. Mijn eerste doel was de 15 km uitlopen en dat heb ik afgelopen zondag gedaan. Door regen, hagel, wind en over glibberende blubber paden heb ik het uitgelopen. Achteraf een beetje balen dat ik niet wat sneller was, maar dat is het volgende doel! Daarna ben ik verwend met een nieuwe hardloop garderobe van Nike. Ik vertelde al eerder over de Nike Outlet in Osdorp (gewoon een super mooie winkel met uitstekende spullen) en dit keer hadden ze veel voor running. Ik kom de winter nu wel door met mijn nieuwe kleding. Nog een tip is het Nike+ Sportwatch. Deze kocht ik een paar weken geleden en daar heb ik geen spijt van. Het loopt zoveel fijner en het geeft je houvast en goede richtlijnen.

Bij een goede voorbereiding hoort ook de juiste voeding. Wat eet je nu vooraf? Ik had al een paar keer gelopen met een gat in mijn maag van leegte en dat is echt niet fijn. Na veel positieve verhalen over het hardloperskookboek bestelde ik hem ook. Wat een geweldig boek is het! Mijn favoriete leesvoer op dit moment, met veel interessante informatie en veel lekkere recepten. Chocolademelk het perfecte hersteldrank yummie, van bietensap ga je sneller lopen (dat moet ik proberen) en methode 3 voor presteren is op mijn lijf geschreven: het aandeel koolhydraten gedurende 3 dagen flink verhogen of zo gezegd, kom maar op met die koolhydraten (pannenkoeken als lunch, risotto als avondeten en pistolet in de ochtend). Een boek dat ik iedereen kan aanraden!

Wat nu? Ik heb nog drie weken de tijd! Dat is twee weken keihard trainen buiten en in de sportschool en de derde week moet ik nog even kijken wat ik ga doen. Sowieso niet te veel trainen en op een laag tempo. Mijn acupunctuur vertelde gisteren nog even fijn:" Als je denkt dat je er bijna bent, dan gaat het pas echt beginnen." Laat de finish van de Zevenheuvelenloop maar snel in zicht zijn!

Nooit gedacht dat ik hardlopen leuk zou gaan vinden;)

14 opmerkingen:

 1. Gewoon lekker buiten blijven lopen en de sportschool even op een laag pitje. Je moet nu kilometers maken! En inderdaad de laatste week nog 2x 5km lopen ouzo. En lekker uitgerust van start. Succes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Ik ga de sportschool even stop zetten de week ervoor en dan idd iets van 2x 5 km lopen. :)

   Verwijderen
 2. Wow, super goed bezig. Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Supergoed bezig!
  Hardlopen kan best leuk zijn haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Respect, respect, respect!!! Super goed dat je dit doet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt goed en veel respect !! veel succes al in ieder geval!

  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Succeees! Maakt niet uit hoe ver je gaat, je in ieder geval iedereen die op de bank zit (mij dus ook)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het lijkt me een behoorlijk pittige run. Maar met al die training van jou weet ik zeker dat het je gaat lukken! Veel succes iig er mee

  BeantwoordenVerwijderen
 8. You go girl! Knap dat je je hebt ingeschreven en nu zo lekker ah trainen bent. Was het zwaar de 15km, of was het voor je gevoel te doen? Misschien kom ik wel even kijken;)! Zevenheuvelenloop is in mijn thuisdorp. Ik moet je er bij zeggen dat de heuvels echt drama zijn. Maar dat kun je!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh de 15 ging eigenlijk heel goed, alleen de laatste 2 km waren echt zwaar. Gelukkig zijn de laatste kilometers van de heuvelenloop naar beneden, maar eerst omhoog... Ben erg benieuwd naar de heuvels. Verheug me al op de finish in jouw thuisdorp:) Wie ziet ik je nog haha.

   Verwijderen