05-05-2013 / Sunday Food 'Wafels'


In de keuken vond ik een wafelijzer en volgens mij is het nog nooit gebruikt. Ik wist niet eens dat we het hadden. Daar moest verandering in worden gebracht. Ik maakte heel simpel, maar lekkere wafels. Je hebt hier alleen wel een wafelijzer voor nodig.

Wat heb je nodig (4 wafels):
  • 150 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • 1 ei
  • zout
  • 35 gram witte basterdsuiker of kristalsuiker
  • 0,25 liter melk
  • 50 gram gesmolten boter

Doe eerst de wafelijzer aan. De bloem en bakpoeder in een kom door elkaar mengen. Maak in het midden een kuiltje en doe daar het zout, het ei, de suiker en de gesmolten boter in. Voeg tijdens het mengen beetje bij beetje de melk toe tot er een mooi glad beslag is ontstaan. Vet het wafelijzer voorzichtig in, want het is goed heet. Giet met een soeplepel het beslag in het midden van de wafelplaat. Doe het wafelijzer dicht en wacht ongeveer 3 minuten. De wafels zullen mooi goudbruin zijn. Strooi er eventueel wat poedersuiker op en serveer met aardbeien (of chocolade, jam, bolletje ijs etc.)

15 opmerkingen:

  1. Helaas heb ik geen wafelijzer. :(

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een super goed idee, ik zal mijn wafelijzer eens uit de kast halen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben zo ontzettend dol op wafels. Het is maar goed dat ik niet zo'n apparaat heb ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jammie! Ziet er heerlijk uit! xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  5. aah lekker!! Als ik dit zie zou ik zo graag een wafelijzer hebben!! Ideaal voor een zondag-ochtend ontbijt.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mmmm heerlijk! Mijn oma maakt altijd met verjaardag enzo wafels <3

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Kan ook prima op deze dinsdag, Lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik ben er dol op. Helemaal met aardbeien en verse slagroom...nomnom...

    BeantwoordenVerwijderen