21-04-2013 / Cannelloni met spinazie




Toch nog een recept vandaag en dit keer een pasta. Het is cannelloni gevuld met spinazie en erg lekker. Het recept komt van Culy!

Wat heb je nodig:
  • 16 buisjes cannelloni (250 gram)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 zak verse spinazie (300 gram)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 pakjes tomatensaus (400 gram)
  • 100 gram gemalen belegen kaas

Breng een grote pan water aan de kook en kook de cannelloni ongeveer 3 minuten. Spoel de cannelloni af met koud water en laat het uitlekken. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de spinazie fijn. Verhit een beetje olijfolie in een braadpan en bak de ui en knoflook bruin. Voeg de gehakt toe en bak het in ongeveer 5 minuten rul. Voeg de spinazie toe en bak dit nog even mee. 

Vul de cannelloni met de gehakt, spinazie etc. Schenk in de ovenschaal 1 pakje tomatensaus en leg de cannelloni's erop. En schenk dan het tweede pakje tomatensaus erover. Strooi de kaas over de cannelloni en zet het 20 minuten in de oven.  

7 opmerkingen:

  1. Ik krijg er trek van. :P

    xx Laura

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmmm heerlijk! Ik vind cannelloni heerlijk heb het alleen nog nooit zelf gemaakt. Eigenlijk niet zo heel moeilijk als ik het zo lees :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh heerlijk, verse cannelloni. Het is alweer sinds vorige zomer denk ik geleden dat ik het gemaakt heb. Ik maak bij het vullen van de buisjes trouwens altijd zo'n bende er van. Hoe doe jij het?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij mij is het ook altijd wel een kleine bende, maar ik doe het met een lepel en met mijn handen. Werkt in principe wel oke.

      Verwijderen