26-09-2013 / Food: Pesto caprese omelet



Een eitje doet het altijd goed en is een perfect voor bijvoorbeeld de lunch. Even wat warms! Dit omelet is net even anders en erg lekker. Met eieren kan je zo onwijs veel. Ik ga inspireren, hebben jullie nog tips of fijne recepten?

Wat heb je nodig (voor 1):
  • 2 eieren 
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel melk
  • 2 eetlepela pesto
  • Halve mozzarella 
  • Handje rucola sla
  • 1 theelepel balsamico
  • Peper en zout
  • Basilicum

Was en snij de tomaat in stukjes. Doe de balsamico over de tomatenstukjes en een beetje peper en zout. Klop de eieren met de melk en 1 eetlepel pesto. Zet een pan op laag/middelhoog vuur met een beetje boter, giet het eimengsel in de pan en draait het ei om. (Snij ondertussen de mozzarella in plakjes). Leg de mozzarella op de helft van het omelet en laat het smelten terwijl het eitje gebakken wordt.

Is je omelet goed gebakken. Leg het op een bord, voeg wat stukjes tomaat, 1 eetlepel pesto, de sla, paar blaadjes basilicum en nog wat peper en zout toe. Vouw het omelet dubbel en klaar. 

11 opmerkingen:

  1. Hmm dit lijkt me echt een heerlijk omeletje! Ik ga je receptje opslaan :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmm super leuk en origineel receptje! Moét ik onthouden!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hmm, heerlijk! Maar eigenlijk vind ik alles met mozarella, pesto en tomaat lekker, haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh wauw, wat ziet dat er onwijs lekker uit ! Mijn oma maakte dit vroeger wel eens voor mij, maar zonder de balsamico :)


    Liefs, Saar.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dit lijkt me echt heel lekker. Ga ik gauw een keertje proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ziet er heerlijk uit!!

    XxX
    http://fabulousstylews.blogspot.com
    www.facebook.nl/fabulousstylews

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Klinkt heerlijk! En de foto doet me het water in de mond lopen. Misschien dat ik dit als ontbijt/lunch vanmiddag maar eens ga maken voor vriendlief.

    BeantwoordenVerwijderen