06-09-2013 / Food: Pasta met pesto en gegrilde groente


Afgelopen dinsdag ging ik bij mijn zus eten. Ze had het recept al klaar liggen en ik begon vast met koken voordat zij uit haar werk kwam. Gisteren heb ik hetzelfde gerecht thuis gemaakt met wat kleine aanpassingen! Het is pasta met gegrilde groente en mijn zus had het recept van Annemerel. De foto is niet al te best, gewoon slecht (excuses), maar de pasta is top.

Wat heb je nodig (3 a 4 personen):
  • 300 gram volkoren pasta (spaghetti)
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • Champignons
  • 1 ui
  • Trostomaatjes
  • Spekjes
  • 1 bol mozzarella
  • Pecannoten
  • 2 eetlepels pesto
  • Olijfolie
  • Peper en zout 

Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht of gebruik de grilstand (wat het beste werkt met jouw oven!). Zet een grote pan water (met een scheut olijfolie) op om te laten koken

Snij de courgette in dunne plakjes, de paprika in reepjes, de champignons in stukjes, trostomaatjes door de helft en snipper de ui. Leg alle groente op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met peper, zout en olijfolie. Zet dit 20 minuten in de oven. Kook ondertussen de pasta (meestal zo 8 minuten).

Bak de spekjes krokant, snij de pecannoten in stukjes en snij de mozzarella in blokjes. Als de pasta gekookt is giet je het af en dan kan de pasta nog heel even afkoelen totdat de groente klaar is. Voeg dan de pesto, pecannoten, spekjes en de groente toe aan de spaghetti. Meng dit goed door elkaar! Schep de pasta op de borden en voeg dan nog wat mozzarella toe. 

Je hebt nu een heerlijke pasta op tafel staan! 

6 opmerkingen:

  1. Ziet er goed uit :) Ben alleen niet zo'n fan van courgette, maar die kun je wel weglaten lijkt mij :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, de courgette kan je natuurlijk weglaten of vervangen door een groente die jij wel lekker vindt!

      Verwijderen
  2. Pasta met pesto is altijd goed :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goed bezig, volkoren pasta, hihi;)! Lekker recept, krijg er honger van!! Misschien ga ik dit wel zonder de pasta proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind het er toch heerlijk uit zien! Leuk recept :)

    BeantwoordenVerwijderen