22-09-2013 / Food: Heerlijke MonChou taart


Mijn moeder vierde haar verjaardag wat voor mij een goed excuus was om weer eens te bakken en nieuwe recepten uit te proberen. Alle drie de taarten waren zeer geslaagd! Een tweede stukje werd zelfs gevraagd of een puntje van allemaal. Ik maakte kokos cake, appeltaart met een twist en een klassieke MonChou taart. Van de laatste deel ik vandaag het recept en de appel en kokos komen later online op zondag.

Wat heb je nodig:
  • 200 gram MonChou verse roomkaas
  • 150 gram Bastogne koekjes
  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 2 blikken frambozen zonder pit (of ander fruit, zoals kersen)
  • 250 ml verse slagroom
  • 4 blaadjes gelatine
  • 100 ml water
  • 75 gram witte basterd suiker

Voor de bodem: Smelt de boter in een pannetje. Verkruimel de Bastogne koekjes in de keukenmachine en meng dit met de gesmolten boter. Verspreid het mengsel in de bakvorm en strijk het glad. Laat het minimaal 10 minuten opstijven in de koelkast. 

Volg de aanwijzingen op de verpakkingen voor de gelatine. (Om het makkelijk te maken: ik gebruik het water waarin de gelatine moet weken ook later in het recept. Het is 50 ml water voor 4 blaadjes gelatine en later moet je 100 ml toevoegen aan de taart. Dan is het 50 ml water en het water met de gelatine).

Klop de slagroom stijf en klop, in een andere kom, de roomkaas glad. Voeg vervolgens 100 ml lauw water, de gelatine en de suiker toe aan de roomkaas samen. Mix dit rustig door elkaar. 

Voeg de opgeklopte slagroom en het roomkaasmengsel bij elkaar en meng voorzichtig alles met een spatel door elkaar. Verdeel het mengsel over de bodem en laat het in de koelkast een paar uur opstijven

Als laatste verdeel je het fruit over de bovenkant van de taart en verwijder de rand van de springvorm. 

13 opmerkingen:

  1. Die appeltaart ziet er lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmmm, ze zien er allemaal super lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze sla ik even op! Ik ben de laatste tijd helemaal verslaafd aan taarten bakken! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nu herinner ik me hoe lang het al weer geleden is dat ik monchou taart heb gemaakt: VEEL TE LANG!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat ziet er heel goed uit! Monchou taart is een favoriet van me, samen met cheese cake :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Monchoutaart is overheerlijk inderdaad! Ik onthoud je recept :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ben echt dol op monchou! Ik maakte het eerst altijd uit een pakje, maar het word tijd om het zelf te maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat ziet er goed uit zeg! Dit soort taarten is echt 1 van mijn guilty pleasures. Ik heb mezelf daarom maar voor de zekerheid een verbod opgelegd: alleen eens per jaar op mijn verjaardag als ik die vier bak ik er 1, ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Monchou blijft heerlijk! Ben ook benieuwd naar je kokostaart :D

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat heerlijk, ik ben benieuwd naar de rest!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hmmmm! Ik ben dol op monchoutaart!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Oh wow, die zien er alle drie goddelijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen