17-07-2013 / Santorini





Ik ben al even terug van mijn vakantie naar Santorini. Het is een heerlijk Grieks eiland en perfect voor een weekje weg. Je vliegt er binnen een paar uur naar toe (als je een rechtstreekse vlucht hebt), de temperatuur is er vrijwel altijd goed, leuke stadjes en lekker eten. Mijn eisen voor mijn vakantie waren simpel: dichtbij, zon (met een ligbedje) en een stadje waar je in de avond heen kon lopen. Santorini voldoet aan mijn eisen en het was een heerlijke vakantie voor mij.

Santorini is een erg klein eiland en binnen een dag heb je het zo rondgereden. Iedereen rijdt hier trouwens op squads. Wij verbleven in het midden van het eiland, wat ik iedereen kan aanraden. Op loopafstand waren drie stadjes; Fira (de hoofdstad), Firostefani en Imerovigli. Oia (uitspreken als ia van de ezel) is een ook een leuk stadje, maar met een taxi ben je daar ook binnen 15 minuten. Oia ligt op de punt van Santorini en heb je volgens de Grieken de mooiste zonsondergang.


Een wandeling blijft wel een workout, want het eiland is eigenlijk een berg. Je bent non stop aan het klimmen en dalen. Daarbij bestaat de bestrating uit die leuke, gladde en ongelijke kiezelsteentjes en zijn alle trappen/paden ongelijk. Respect voor de bruidjes op hakken, want ik geef je een reistip mee: laat je hakken thuis! Gladde sandaaltjes zijn ook niet altijd een succes kan ik je vertellen haha, maar het is heerlijk om er 's avonds even een rondje te lopen door het stadje, langs de winkels (souvenirs winkels, juweliers en een leuk winkeltje 'Spicy') en genieten op het terras met het geweldige uitzicht. Aan zo uitzicht kan je niet wennen en het is telkens weer betoverend. En ja, het water is echt zo blauw! De foto's en kaarten beweren ook dat Santorini wit is met blauwe koepeltjes. Wit is het zeker, maar de blauwe koepeltjes kom je niet zoveel tegen. Het wordt er hierdoor niet minder mooi op.

Ik heb een heerlijke vakantie gehad. Als je van veel activiteiten houdt, echt wil winkelen of slecht ter been bent dan kan je Santorini beter overslaan. Wij zijn nog wel een dagje gaan varen met een catamaran, maar meer is er dan ook niet te doen en de stadjes heb je na een paar keer bezocht te hebben ook wel helemaal gezien. Hou je van een rustige vakantie, zon en terrasjes dan is dit het perfecte eiland voor een week. Ik vind het een prachtig eiland en zeker de moeite waard om eens heen te gaan!









14 opmerkingen:

  1. De foto's zijn ook super!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aww wow, wat een mooie foto's! Lijkt me een heel mooi eiland. En wat heb je een toffe top aan op de laatste foto!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw wat ziet het er daar prachtig uit! mooi!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw het is daar echt prachtig! Xx

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi!! Je foto's zijn ook helemaal zoals ik me Griekenland altijd voorstel ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat gaaf! Daar zou ik ook echt heel graag een keer heen willen! Prachtige foto's trouwens ook!

    xoxo
    Shalane
    www.thefashionmoodboard.com

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ooooh dit ziet er echt HEERLIJK uit! Santorini staat al jaren op mijn wishlist maar op de een of andere manier komt het er steeds niet van.. misschien volgend jaar toch maar even door pushen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een super super super mooie foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mooie plaatjes zeg. Lijkt me een en al genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Klinkt als een heerlijke vakantie, en wat is het daar prachtig zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. hmmm die laatste foto, die ijsjes zien er super lekker uit

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mooie foto's van jezelf! And ofcourse van het plaatsje zelf... wauw! Wat is het daar ontzettend mooi.

    BeantwoordenVerwijderen