21-07-2013 / Pizza van bladerdeeg

Ellemieke Vermolen is nog niet zo lang geleden een blog begonnen met gezonde recepten. Er zijn zeker al wat leuke recepten op te vinden en dit recept heb ik ook van haar site. Het is een pizza, maar dan van bladerdeeg. Hierdoor is het minder zwaar dan met echt pizzadeeg. Erg lekker, makkelijk en de grootte van de pizza kan je zo groot of klein maken als jij wil. Je zou er bijvoorbeeld ook mini pizza's van kunnen maken door 1 velletje bladerdeeg apart te gebruiken.


Wat heb je nodig:
  • 6 velletjes (spelt) bladerdeeg 
  • Potje rode pesto
  • 2 tomaten, in plakken gesneden
  • Gele en oranje cherry tomaten, door de helft gesneden
  • buffelo mozzarella (1 bol)
  • Basilicum blaadjes
  • Peper en zeezout

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat de vellen bladerdeeg ontdooien. Leg de bladerdeeg velletjes per 3 naast elkaar en druk de randjes iets op elkaar. Smeer in met rode pesto en leg er de tomaten schijfjes op en wat stukjes mozzarella. Vouw de buitenranden om.

Plaats de pizza in de oven en bak het 20 minuten op 200 graden.
Haal het uit de oven. Werk af met wat blaadjes basilicum en een beetje peper en zout.

9 opmerkingen:

  1. Wat een goed idee om bladerdeeg te gebruiken. En het ziet er ook nog eens heel lekker uit. Ga ik eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er echt heel lekker uit! Deze ga ik onthouden

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heerlijk simpel, lijkt me heel lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nom nom, dat lijkt me echt heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goed idee om dit met spelt bladerdeeg te maken! Wist niet dat ze dat ook al hadden. Dan is de pizza nog enigszins 'gezond;)'. Ziet er erg fijn uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ooooeh dit ziet er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen