25-07-13 / Caprese toren

Met deze warmte heb ik geen zin om te koken. En al helemaal geen zin in warme en vullende gerechten. Geef mij maar een lichte salade als avondeten of een lekker bordje caprese. Caprese is onwijs simpel, maar dit gerecht is net even iets anders. Een verfrissend gerecht voor de zomeravonden of lekker als lunch. Het recept vond ik trouwens op Culy!

(het bord is niet heel mooi opgemaakt, maar ik bedacht te laat dat het misschien leuk zou zijn voor mijn blog)

Wat heb je nodig (voor 2 personen)
  • 1 bol verse buffelmozzarella 
  • 2 romatomaten
  • Basilicum
  • Parmaham
  • 2 theelepels pesto
  • 4 theelepels balsamico
  • Vers gemalen peper

De pesto en balsamico is voor de dressing. Ik heb deze verhoudingen aangepast en meer pesto gebruikt dan balsamico. Dit kan je helemaal naar eigen smaak maken. (deze combinatie is wel een heerlijke dressing en ook te gebruiken bij andere gerechten)

Snijd de mozzarella en tomaten in dunne plakken en was de blaadjes basilicum. Stapel de mozzarella, tomaten en basilicum om en om tot je een mooie toren hebt. 

Voeg de pesto, balsamico en een beetje peper bij elkaar tot een dressing. Drapeer de parmaham naast de toren en maak het af met de dressing.

Eetsmakelijk!

11 opmerkingen:

  1. Ja lekker! Mozza, pesto, tomaat en basilicum doen het altijd goed, perfect voor de zomer!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een klassieker, maar altijd lekker voor de zomer inderdaad.

      Verwijderen
  2. Ik ben verslaaaafd aan mozzarella met tomaat; dit ziet er ook geweldig uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ook, zo lekker en helemaal met dit warme weer!

      Verwijderen
  3. Dat ziet er heerlijk uit! Stokbroodje erbij en klaar is je avondeten :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh, wat heerlijk!! Balsamico bij de pesto doen is een goed idee, dat ga ik echt een keer doen. Wie weet vanavond wel, haha. Misschien is het ook lekker met gerookte zalm?

    x Irene
    SISTERS IN PARADISE

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Met gerookte zalm kan ook prima denk ik!

      Verwijderen
  5. Heeeeerlijk! Mozarella/tomaat/basilicum is sowieso een supercombinatie.

    BeantwoordenVerwijderen