23-08-2013 / Travel: Mijn tips voor Londen


Wauw, Londen was echt fantastisch. Elke dag ging ik meer van de stad houden. De vorige keer was ik er twee dagen, nu vijf, maar nog steeds veelte kort. Een klein beetje spijt dat ik daar geen stage ben gaan lopen was er wel hoor. Maar mijn mini vakantie was echt geweldig dus. Ik heb mijn tips voor jullie verzameld!

Als je bij de Londen Bridge kom ga dan naar Borough market. Dit is echt een must have voor foodlovers. Het zit onder de brug en je ziet het meteen als je uitstapt (underground) bij Londen Bridge. Ik heb nog nooit zoveel eten en mensen bij elkaar gezien. Het zijn allemaal kraampjes met verse gebakjes, chocolade, vis, vlees, wraps, alles wordt voor je neus klaargemaakt. Foodwalhalla! Het beste is om daar lekker te lunchen of te ontbijten met de locals en toeristen.

Wandelen, lunchen, dineren, drankjes doen bij Southwark! Ik was hier mijn eerste middag heen gegaan, nadat ik mijn koffer gedumpt had bij mijn vriendin op werk. Wandel langs de Theems van de Tower Bridge tot de Millenium bridge. Er zitten hier super veel leuke cafeetjes en restaurantjes.

Loop de Millenium bridge over en je ziet de St. Paul's kerk al. Prachtige grote kerk, leuk voor een fotootje of neem een kijkje binnen en steek een kaarsje aan.

Ga in de avond richting de Big Ben, steek de Westminsterbridge over en je bent bij de Londen eye. Een rondje in de Londen Eye heb ik niet gemaakt, want meestal is het bewolkt en zie je toch niets. Zonde van je geld. Je hebt bij de Londen Eye een gezellig park voor in de avond: Jubilee Gardens. Er waren allemaal eettentjes, muziek en veel gezelligheid. Net een tuinfeest, maar ik weet niet of dat alleen in de zomer is. Wij zijn ook in de zweefmolen geweest die behoorlijk hoog gaat. Doodeng en misselijkmakend haha. Rondom de Big Ben (buurt Westminster) zijn er ook genoeg cafés.



Als je deze buurt gezien hebt is de East End (bij Liverpool street) een hele leuke buurt. Wij hadden hier te weinig tijd om rond te lopen. Leuke winkels, boetiekjes, restaurantjes etc. Weer een hele andere omgeving in Londen. Ze noemen het ook wel de hippie wijk. Volgende keer wil ik hier zeker terug en lekker rondstruinen.

De Spitalfields Market vind ik een van de leukste markten. Deze is ook gelegen in de East End. De markt is overdekt en er staan hier kleine designers. Alles wordt met de hand gemaakt en je betaalt daarom ook geen marktprijzen. Er zijn ook gewonen winkeltjes aan de zijkanten en genoeg mogelijkheden om te eten. Het deed mij denken aan New York. Een markt met mooie spullen en weinig rotzooi!



Heb je trek in pizza ga dan eten bij de Pizza Express. Dit is niet te missen in Londen, want het heeft verschrikkelijk veel locaties. De pizza's zijn er heerlijk!

Meer zin in een burger? Dan kan je terecht bij Gourmet Burger Kitchen of Byron Hamburgers, Yummie! Beide hebben ook locaties door de hele stad.

Een echt To go is Govent Garden. In Februari was Govent Garden al leuk, maar nu nog veel beter. De zon scheen (25 graden!), muziek, gezelligheid en al die winkels. Een van de leukere plekken in Londen. Ik ben hier nu niet zo heel lang geweest, omdat ik ook nieuwe dingen van Londen wilde zien. Om helemaal niet te gaan vond ik ook niet kunnen en dinsdagochtend voor vertrek heb ik hier geslenterd. Eerst lekker gebruncht in het zonnetje bij Le Pain Quotiden. Andere aanraders: Laduree en Shake Shack.

Maak een wandeling door Hyde Park en loop daarna door naar Mayfair. Hier zit onder andere Marc Jacobs, Marc Jacobs bookstore en de Marc by Marc Jacobs (South Audley street). Verder is dit een beetje een duurdere wijk, maar wel leuk om te kijken.

Ik ben geen fan van Piccadily Circus en sla dat dan ook liever over in de avond. Met als uitzondering voor een musical. Als je in Londen bent is een musical wel een aanrader voor een avond. Hou er rekening mee dat op zondag de theaters gesloten zijn. Wij zijn naar The Phantom of the Opera geweest. Piccadily is natuurlijk wel echt het uitgaanscentrum van Londen. Wij zijn uitgegaan in Chelsea, maar dat doe je denk niet zo snel als je in hotel verblijft. Dan zou je wel naar Piccadily kunnen!

Soho is wel een hele leuke plek voor de avond (en overdag). Dit zit echt vol met restaurants en pubs. Erg gezellig en er loopt hier van alles rond. Perfect te combineren met Covent Garden, want het loopt in elkaar over.



De dure winkels zijn te vinden bij Sloane Square/street. Je hebt hier ook wel minder dure winkels, zoals Anthropologie, M&S en boetiekjes. Vanaf Sloane street loop je zo naar Harrods. Harrods vind ik te groot, te druk en een doolhof, maar een bezoekje aan de Pet afdeling is toch wel een belevenis! (Knightsbridge en Kensington road zitten om de hoek van Harrods en prima winkelstraten)

Mijn vriendin woont in Chelsea, vlak bij het voetbalstadion. Dit is een erg gezellige buurt. Zij zat op King's road, een grotere straat met veel cafes, pubs en vooral woonwinkels. Ga je bijvoorbeeld naar het Chelsea stadion, neem dan ook een kijkje bij King's road en je loopt zo door naar Sloane street. Leuke eetplekjes hier zijn: Megan's delicatessen, Bluebird en Chelsea Quarter cafe. (hier zit ook Pizza Express).

Voor een snelle en goedkope lunch ga ik naar Pret a Manger. Waarom is dit niet in Nederland?! De broodjes en wraps zijn er heerlijk en het is goedkoop.

Shoppen kan je eigenlijk overal in Londen, maar Oxford street is wel de winkelstraat van Londen. Vergeet Bond street niet, dit is een zijstraat van Oxford street. Hier zit onder andere Victoria Secret. Ik heb een dag geshopt en heb alle winkels overgeslagen die we ook in Nederland hebben, prima te doen. Heb je lekker geshopt bij Victoria Secret, M&S, Forever21, Aldo, Hobbs, Selfridges en Topshop, verwen je zelf met een Frozen Yoghurt (aardbeien, kokos en oreo, yummie). Dit zit onder andere in Topshop.

Dan hebben we nog Camden Market en Portobello market/road (Nothing Hill). Dit keer zijn we naar Portobello market geweest, maar dit vond ik persoonlijk tegenvallen. Voor de liefhebbers zit hier wel Hummingburd bakery, maar het heeft ook nog meer locaties. Dit zou ik de volgende keer overslaan en Nothing Hill ook. Camden Market vind ik leuker en gezelliger, en kan ik je wel aanraden.

Als je voor de eerste keer naar Londen gaat kan je St James's park met het Buckingham Palace niet overslaan. Wij liepen hier elke avond langs en dan was het er super stil.

Om alles makkelijk te bereizen is een Oyster Card ideaal. Dit is in principe een ov-chipkaart. Je koopt het voor vijf pond en daar zet je geld op. Het is nu gewoon in- en uitchecken bij de metro/bus. Verlaat je Londen, dan lever je de kaart weer in en krijg je je vijf pond terug en het tegoed wat je niet gebruikt hebt. Ideaal! Dit is te koop bij de metrostations (hou wel rekening met een rij!) Wij hebben bijna alles gelopen en dat is ook goed te doen, maar je loopt wel zo 30 km op een dag.

Het is een behoorlijk lang verslag geworden, maar er is dan ook zoveel in Londen! Volgende keer wil ook echt naar Greenwich, dat is er nu niet meer van gekomen.

18 opmerkingen:

  1. Leuk verslagje! En goede aanraders. Ik zal zelf wel gaan voor iets anders dan Pizza Express. (geen grote fan) En in plaats van Byrons zou ik voor the Diner of Meat Market gaan, yummie! Brick Lane is ook een aanrader, vind het super daar, vooral op een zondag.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo een leuk verslag!! Londen is ook echt geweldig. & handige tips en leuke tentjes, ga ik onthouden!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Londen is erg leuk! Ik ga je tips onthouden :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuke tips!
    Ik vind London zo'n leuke en mooie stad ^^

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Super super bedankt! Ik ga in oktober naar Londen voor vier nachten en dit is echt super!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ziet er allemaal super leuk uit. Ik ben van de lente ook naar Londen geweest, maar hier staan ook weer heel veel nieuwe dingen in. Goede reden om weer te gaan :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een leuke tips heb je. Niet de standaard dingen, dat vind ik er zo leuk aan. Ik ga ze zeker opschrijven, dankjewel!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Oooh ik wil nu echt weer terug naar London! Wij waren er in juli 2 dagen, veel te kort idd! In november waren we er vijf dagen, maar dat was de eerste keer voor mijn zusje dus toen was het echt toeristische highlights. En echt he, waarom hebben ze hier geen pret a manger :(

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik hou van Londen! Wat een leuke foto's en geweldige tips. Daar ga ik de volgende keer zeker gebruik van maken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een goeie tips! Ik heel misschien naar Londen dus dan kan ik deze tips goed gebruiken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik wil zo graag naar Londen! Mijn zusje is laatst geweest, en ik ben echt jaloers haha. Vond het heel leuk om te lezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Londen is geweldig. De familie van mijn vriend woont er. <3

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Leuke tips! Hyde Park vond ik ook zo leuk. Gave spots!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Fijne foto's! Ben heeel blij met je tips, want ik wil zelf ook dit jaar nog naar Londen. Goed dat je zo hebt genoten! Gave spots hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Dat klinkt alsof je voor langere tijd naar Londen gaat?

    BeantwoordenVerwijderen