09-08-2013 / Food: Courgette bruschetta

De traditionele bruschetta met tomaat vind ik heerlijk. Als ik Italiaans eet betekent dat automatisch een bordje met klassieke bruschetta's vooraf. Voor de afwisseling is de combinatie met courgette ook erg lekker. Een andere lekkere combinatie is Parmaham met mozarella.Wat heb je nodig
 • 1 courgette
 • 1,5 eetlepel olijfolie
 • 1 theelepel citroensap
 • Teentje knoflook
 • Stokbrood (Wat nog lekkerder is om zuurdesembrood of een rond brood te gebruiken)
 • Rucola
 • Peper en zout

Verwarm de grill van de oven op de hoogste stand voor. Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken, bestrijk ze met olie, citroensap en bestrooi ze met zout. Spreid ze uit op de bakplaat. Shuif de bakplaat 10 cm onder de grill en gril de plakken aan elke kant 3 minuten. 

Verhit het stokbrood in een grillpan of gebruik een broodrooster. Leg ze vervolgens op een schaal. Snijd het stokbrood en besprenkel elk sneetje met wat olie en knoflook (smeren met teentje). Verdeel de rucola en plakken courgette erover. Maal royaal peper boven de bruschetta (echt lekker veel!). 

Je zou er ook nog een klein beetje kaas bij kunnen toevoegen, zoals geitenkaas of Parmezaanse kaas.

Voor de klassieke tomaat doe je tomaat in kleine stukjes, olie, peper en zout in een schaaltje. Mix dit goed. Leg dit op het geroosterde brood dat besprenkelt is met olie en knoflook. Leg er dan nog basilicum op en klaar. 

De parmaham en mozarella is helemaal simpel, want dit leg je op het geroosterde brood met knoflook en olie. 

Weet jij nog een andere lekker combinatie?

8 opmerkingen:

 1. Lekker! Volgens mij is courgette met rucola op deze manier ook goed te doen op een gewone sandwich voor lunch. Je brengt me op ideeën :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele goede tip! Looks delicious! Courgette is een van mijn favo groentes, dus wil het graag uitproberen. Ook lekker bij de bbq

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt goed, ga ik zeker een keertje proberen! Sowieso fan van bruschetta :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo!
  Uw blog heeft onze aandacht getrokken vanwege de kwaliteit van de recepten. We zouden het leuk vinden als u zich zou aanmelden bij Volrecepten.nl zodat wij naar uw blog kunnen linken.

  Volrecepten.nl is een zoekmachine die de beste Nederlandse kooksites en blogs verzamelen van het internet. Enkele honderden blogs zijn hier al ingeschreven en profiteren van het verkeer die wij naar hun sites sturen.

  Om mee te doen met Volrecepten.nl, ga je gewoon naar http://www.volrecepten.nl/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten
  Breng ons een bezoek!

  Groetjes Magdalena
  Volrecepten.nl

  BeantwoordenVerwijderen