Studentenvoedsel? Waarom? Omdat het simpel en snel is misschien. Ik ben een liefhebber van wraps, want je kan er eindeloos mee variëren. De caesar-saladwrap is bijvoorbeeld een koud recept gericht op de zomer, maar een wrap uit de oven is lekkerder nu het kouder wordt. Bij mij is de vulling altijd weer anders, want hier hoef je niet per se boodschappen voor te doen. Ik gebruik dan ook vaak de restjes. Een goede groentevulling is mijn favoriet en het vlees laat ik meestal achterwege. Een wrap is nooit hetzelfde!
Het boodschappenlijstje is geheel optioneel. Maak het vegetarisch, voor het echte Mexico voeg je bonen toe, voeg groentes toe die jij lekker vindt of haal juist weg wat je vies vindt. Geen tomaten in stukjes in huis? Een beetje salsa saus, paprikapoeder, ketchup of helemaal geen sausje doen het ook goed.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de groentes in kleine stukjes. Giet een beetje olie of boter in een pan en bak het uitje met de knoflook en rode peper. Bak dan eventueel de gehakt of kip mee. Als dit goed is voeg je alle groentes toe in de pan en bak het kort aan. Doe er nu 'blik in tomatenblokjes 'aan toe, ongeveer een kwart/de helft van het blik en de basilicum.
Wat heb je nodig (4 wraps):
- Biologische wraps
- 1/3 courgette
- 1/3 aubergine
- 3/4 paprika
- Champignons
- Worteltjes
- Mais
- Gesnipperd uitje
- 1 teentje knoflook
- 1 rode peper, gesneden in ringetjes
- Gehakt of kip
- 1 blik tomaten in stukjes (400 gram)
- Gerapte kaas
- Basilicum
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de groentes in kleine stukjes. Giet een beetje olie of boter in een pan en bak het uitje met de knoflook en rode peper. Bak dan eventueel de gehakt of kip mee. Als dit goed is voeg je alle groentes toe in de pan en bak het kort aan. Doe er nu 'blik in tomatenblokjes 'aan toe, ongeveer een kwart/de helft van het blik en de basilicum.
Pak een ovenschaal en leg hier bakpapier in. Vul de wraps met het groentemengsel en rol de wraps op. Leg alle wraps naast elkaar in de ovenschaal en verdeel de andere helft van de tomatenblokjes over de wraps. Strooi geraspte kaas over de wraps en zet ze ongeveer 10 minuten in de oven.
Van de week hadden we de loempia wrap met een vulling van onder andere kip, taugé, paksoi en champignons. Dit was een creatie van mijn moeder en verrassend lekker. Jullie nog ideetjes?
Van de week hadden we de loempia wrap met een vulling van onder andere kip, taugé, paksoi en champignons. Dit was een creatie van mijn moeder en verrassend lekker. Jullie nog ideetjes?
Ik vind dit niet eens heel erg studentenvoedsel, wraps zijn gewoon heel erg lekker! Deze zien er ook heerlijk uit.
BeantwoordenVerwijderenWraps zijn echt heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenOh yummeh!! dit ziet er heerlijk uit ^^
BeantwoordenVerwijderenIk maak ze meestal met gehakt, een kruidenmengeling, paprika's en maïs. Yummie!
BeantwoordenVerwijderenHeer-lijk! Vooral voor Mexicaanse wraps mag je me altijd wakker maken ;)
BeantwoordenVerwijderenIk hou ook van wraps! Kan haast niet mis gaan :)
BeantwoordenVerwijderenMmmm, lekkerr!
BeantwoordenVerwijderenHmmm heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenBij mij is het zo erg dat ik de volgende middag de restjes eet. Ik haal ook altijd een extra pak wraps voor de lunch. Heeeeeerlijk!
BeantwoordenVerwijderenOh jaaa wraps! :D
BeantwoordenVerwijderenWat een heerlijk recept!
BeantwoordenVerwijderenWraps zijn altijd goed. Dit uit de oven klinkt ook wel heel erg yum!
BeantwoordenVerwijderenJa inderdaad ideaal he, met van alles te vullen, en eerlijk is eerlijk, bijna alles uit de oven is lekker toch? Zeker met een laagje kaas;)
BeantwoordenVerwijderen